La Berislăveşti se lucrează intens la modernizarea drumurilor comunale

Două proiecte în valoare de aproximativ 3 milioane de euro se află în plină desfăşurare. Primăria a atras cu succes fonduri europene nerambursabile, dar și fonduri guvernamentale. Rezultatul: drumurile sunt reabilitate, comuna este racordată la apă, iar şcolile şi grădiniţele pot concura cu cele din mediul urban.
Proiecte vechi, dar şi proiecte noi pentru comună se vor realiza în următoarea perioadă. Toate, adunate, vor crea o infrastructură modernă în localitatea Berislăveşti, situată pe partea stângă a Oltului, la poalele Masivului Cozia, pe vechiul drum spre Curtea de Argeş şi Cozia numit „Drumul Domniţelor, unde trăieşte o comunitate de aproximativ 3000 de cetăţeni, mândri de comuna lor:
„Cu bani europeni avem unul dintre proiectele de asfaltare a drumurilor comunale, unde mai avem de finalizat două străzi, dintre cele 10 drumuri prinse în proiect. Prin urmare, proiectul este realizat în procent de peste 90%. Considerăm că, în maximum o lună vom finaliza acest proiect, iar la celălalt proiect, de asfaltare a celor 21 de străzi, pe o lungime de 9,6 kilometri, care se realizează cu bani de la Ministerul Dezvoltării, mai avem se făcut rigolele. După finalizarea acestor mari proiecte de asfaltare intenţionăm să continuăm cu noi proiecte de modernizare a infrastructurii şi, în primul rând, vom asfalta drumurile noi făcute, în zona unde s-au concesionat terenuri pentru tinerii căsătoriţi. Prin urmare, această zonă este prioritatea mea. La capitolul „noi investiţii” se numără proiectul de asfaltare a drumurilor şi construcţia unui pod, la Rădăcineşti, în punctul Lotreni, proiect depus la FDI. Cum acest program de finanţare s-a desfiinţat, încercăm să identifică alte surse de finanţare.
Nicolae Popescu anunţă noi investiţii, la Berislăveşti
Viceprimarul cu atribuţii de primar Nicolae Popescu ne-a declarat că proiectul înfiinţării sistemului de canalizare este prins în masterplanul judeţului, care va începe din toamna acestui an: „Localitatea Berislăveşti are doar reţea apă, şi aşteptăm cu sufletul la gură demararea proiectului de înfiinţare a reţelei de canalizare. Proiectul are asigurată finanţarea prin POIM 2014 – 2020 , iar lucrările vor începe în toamna acestui an. Pentru perioada următoare, viceprimarul cu atribuţii de primar Nicolae Popescu intenţionează să atragă fonduri privind construirea unei săli de sport: „Pentru copii este necesară o sală de sport, însă, pentru această investiţie, primul pas este identificarea terenului. Am o viziune tânără, și plănuiesc inclusiv înfiinţarea unei echipe de fotbal în localitate, dar asta după ce vom amenaja baza sportivă . În prezent avem un teren de sport sintetic de 50 de metri. Baza sportivă am încercat să o realizăm prin GAL, dar m-am lovit de faptul că terenul era în extravilan. Între timp am prins terenul respectiv în PUG, și urmează identificare fondurilor pentru amenajarea unei baze sportive. Prin GAL Castra Traiană am mai achiziţionat un utilaj de 12 tone cu lamă de zăpada şi sistem de lumini şi sonorizare pentru căminul cultural”, ne-a declarat viceprimarul cu atribuţii de primar, Nicolae Popescu.