Virgil Pîrvulescu:  „Taxele şi impozitele sunt exagerate în acest oraş”

Virgil Pîrvulescu este un candidat atipic la Primăria Râmnicului. Deşi ar fi dorit la un moment dat să fie susţinut de un partid politic puternic, acesta a decis în cele din urmă să candideze ca independent pentru că vrea o schimbare de mentalitate în Râmnic. Ce ar schimba la Râmnicu Vâlcea în cazul în care ar fi ales primar, dar şi care crede că sunt priorităţile oraşului, aflăm în rândurile de mai jos.

Impact real: Ce v-a determinat să candidaţi la funcţia de primar al municipiului Râmnicu Vâlcea?

Virgil Pîrvulescu: În primul rând am plecat de la ideea că marea majoritate a vâlcenilor este dezamăgită de lipsa investiţiilor în judeţ, pe lângă multe alte lipsuri. Ce m-a determinat pe mine să candidez au fost copiii mei. Eu sunt de părere că orice ai face pe pământul acesta: carieră, bani, vacanţe, dacă nu asiguri pentru copiii tăi acel mediu în care ei să participe activ în zona unde vrei să se întoarcă, înseamnă că nu îţi pasă de viitorul lor şi de contribuţia lor în societate. Tinerii trebuie promovaţi în orice mod posibil: introducându-i în instituţii, arătându-le ce să facă şi cum să facă pentru ca, mai târziu, să facă o schimbare sau să continue schimbarea pe care o vor. Cred cu tărie că, dacă instituţiile ar lua să zicem 20 de tineri şi i-ar instrui aşa cum trebuie, este imposibil ca din acei 20 să nu poată selecta cinci tineri capabili de schimbare o societate sau o instituţie unde există acelaşi stil de zeci de ani. Ştiu ce înseamnă munca şi vreau să ajut tinerii, să transform acest oraş în ceea ce merită să fie. Vreau să fac o schimbare, pentru că simt că trebuie, iar dacă nu fac ceva acum, nu o sa fiu niciodată împăcat.

Impact real: Se vorbeşte că dumneavoastră nu aţi candida independent la funcţia de primar al municipiului, ci din partea unor partide mari din judeţ. În final, aţi decis să candidaţi independent, sau sunteţi susţinut de un anumit partid?

Virgil Pîrvulescu: Nu candidez din partea unui partid. Tot ceea ce fac aici este strict pe banii mei şi ai familiei mele. Familia mea mi-a alocat o sumă de bani pentru nebunia aceasta pe care vreau să o fac. Cel mai bun aliat în toată această cursă este familia mea, toţi îmi sunt alături, şi cred cu tărie că voi reuşi să fac ce mi-am propus, mai ales pentru că am sprijinul familiei.

Impact real: De ce credeţi că ar trebui să vă aleagă cetăţenii oraşului? Care este motivaţia dumneavoastră?

Virgil Pîrvulescu: Motivaţia mea este în primul rând faptul că vreau ca economia acestui oraş să crească la un nivel colosal, numai aşa putem să ajungem la nivelul oraşelor mari: prin economie. Taxele şi impozitele sunt exagerate în acest oraş, iar din acestea nu se face nimic. Sunt curios unde se duc aceste taxe şi impozite care sunt plătite şi de un om care nu are nici măcar minimul pe economie, şi numai el ştie cum se va descurca de la o zi la alta. Cred că primarul oraşului trebuie să respecte oamenii, iar, la rândul lor, oamenii îl vor respecta. Aşa cred că trebuie, în viziunea mea, să fie un primar. Comunitatea va aprecia un primar care face, aduce şi investeşte.

Impact real: Alegerile locale din două tururi de scrutin credeţi că ar fi fost o alegere bună? De ce?

Virgil Pîrvulescu: Din punctul meu de vedere, pe mine m-ar fi avantajat alegerile în două tururi, pentru că, pe plan local nu văd nişte oameni care să se gândească la faptul că au vreo şansă, şi aşa se creează foarte mulţi candidaţi. Oamenii sunt neîncrezători, mai ales când vine vorba despre cineva pe care nu îl cunosc, şi alegătorii cred că degeaba dai din gură, dacă nu faci. Eu vreau să fac, să creez locuri de muncă, să le arăt că se poate. Dacă ar fi să discutăm despre investiţiile şi ideile pe care le-aş dori implementate în acest judeţ dacă voi fi ales ca şi primar, m-aş axa mai întâi pe lărgirea oraşului. De exemplu, la Feţeni preţul terenului este foarte scăzut şi, decât să investesc în oraş, unde preţul este 150 euro/mp2, mai bine iau 1500 de metri pătraţi de teren la Feţeni, şi pot face diverse investiţii. Pot să fac un parc de biciclete şi pentru câini, unde se pot relaxa în weekend, vara, şi mai ales atunci când este vremea prielnică cetăţenii oraşului şi, de ce nu, şi vizitatorii. Putem muta adăpostul de câini de acolo, pentru a lărgi spaţiul şi pentru a face un parc sau un loc de relaxare în natură. Putem chiar să facem o colaborare, iar câinii aceia să îi deparazităm, să îi vaccinăm, să îi sterilizăm şi să le găsim o familie stabilă, căreia îi putem oferi sprijin în legătură cu hrana animalului, iar în felul acesta vor fi din ce în ce mai puţini câini părăsiţi pe străzi. Putem dezvolta o zonă a Feţeniului unde să facem o legătură cu autostrada, despre care se tot vorbeşte că nu are acces la Râmnic. Se pot face foarte multe lucruri pentru a aduce oraşul acesta peste nivelul Sibiului. Doar dacă se vrea, se va putea realiza acest obiectiv.

Impact real: Cum credeţi că ar trebui gestionat judeţul pentru a încerca să ajungă măcar la nivelul Sibiului, din punct de vedere economic?

Virgil Pîrvulescu: Eu pot garanta că în acest judeţ sunt oameni care ştiu ce au de făcut pentru a putea ridica nivelul judeţului. Fără ajutor şi pe cont propriu nu faci nimic pentru oraş, dar, dacă ar fi o conlucrare cu Consiliul Judeţean, atunci ar ajunge judeţul nostru să detroneze stadiul la care a ajuns Sibiul acum. Oamenii din Vâlcea pot face orice, suntem deştepţi şi putem face orice, asta este percepţia mea.

Impact real: V-aţi pregătit candidatura, sau aveţi o echipă care vă ajută să vă pregătiţi strategia politică?

Virgil Pîrvulescu: Am o echipă de 20 de tineri care au venit la mine din proprie iniţiativă. Sunt nişte tineri care m-au auzit şi au văzut ce vreau să fac, şi m-au ales pentru schimbarea judeţului.

Impact real: Lipsa locurilor de muncă este o problemă de mare amploare în judeţ, dar şi migraţia tinerilor. Cum veţi gestiona această problemă, în aşa fel încât să găsiţi soluţia propice?

Virgil Pîrvulescu: Locurile de muncă bine plătite, asta sunt problema majoră. Dacă este să o luăm aşa, locuri de muncă sunt, dar cu minimul pe economie este exclus să poţi face ceva. Să zicem că tinerilor căsătoriţi trebuie să le intre în casă măcar 5000 de lei net. Dacă aceşti bani nu intră în casă, oamenii aceştia nu au cum să îşi plătească o rată, să le ia copiilor lucruri minore, să plătească facturile, întreţinerea, lucrurile acestea pe care se duc o grămadă de bani. Din cauza lipsei banilor oamenii suferă, se chinuie, şi asta nu este ceva ce îmi place să aud, nu este normal, şi nici corect. Sunt atâţia oameni care iau un salariu infim şi se chinuie să pună o pâine pe masă. Trebuie investiţii, asta ne trebuie în oraşul acesta. Din păcate, dacă vrei să aduci investiţii trebuie să oferi şi nişte facilităţi. Prima dată trebuie să oferi, nu să ceri. Trebuie găsite soluţii pentru şcolile profesionale care scot pe bandă muncitori calificaţi, dar care pleacă afară, pentru că aici nu au unde lucra. Trebuie investit în învăţământ foarte mult, un campus universitar iarăşi este ceva ce are nevoie oraşul acesta, ca să nu ne mai plece tinerii. Fac o facultate la mine în oraş, dar după ce termin plec în alt judeţ, pentru că la mine în oraş nu am loc de muncă. O facultate îşi justifică prezenţa atunci când este specializată acea specializare se regăseşte în piaţa muncii. Pornind de la piaţa muncii facem centre universitare pentru domenii necesare pe piaţa muncii din judeţ, şi facem în aşa fel încât să îi putem aduce pe cei care au plecat spre Bucureşti, Sibiu, Cluj înapoi acasă, unde să aibă locuri de muncă la fel de bine plătite ca şi în celelalte oraşe. Asta este viziunea mea, trebuie schimbare şi, dacă nu începem acum, nu ştiu când mai putem începe.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *