Ioan Gavrilescu: „Calificarea în sferturile Ligii este o mare performanţă pentru SCM!”

Cel mai longeviv preşedinte din handbalul românesc, Ioan Gavrilescu (78 ani) a condus CS Oltchim timp de 33 de ani şi este fericit de performanţa actualei echipe a Vâlcii, care s-a calificat în sferturile de finală ale Ligii Campionilor.

S-a adeverit pronosticul meu, că Vâlcea va merge în sferturi de pe locul 4 în grupa principală, din cele 8 puncte puse în joc cu Krim şi Savehof,  i-a lipsit doar unul. După mine, este o mare performanţă, indiferent de ce va fi mai departe, pentru că e greu de crezut în minuni. Poate  dacă ar pica cu Rostov, Vâlcea ar mai avea o şansă, gândindu-mă că jumătate din echipa lor este Vyakhireva, care poate prinde o zi slabă, cum a jucat cu Metz. Metz şi Esbjerg sunt foarte bune, cred că danezele vor câştiga cealaltă grupă, au un joc foarte modern, cu jucătoare tinere, de valoare, care acum s-au copt. SCM este debutantă în Liga Campionilor şi a jucat bine, ţinând cont de bugetul ei, rezultatul este foarte bun. Jucătoarea mea preferată este Liscevic, este foarte ambiţioasă la fiecare meci, determinarea ei se simte de la televizor, păcat că nu a jucat mai mult”.

Ioan Gavrilescu crede că CSM Bucureşti este acum favorită la titlu în lupta cu SCM, cele două echipe fiind la egalitate de puncte după 16 jocuri, iar partida directă din 11 martie ar putea fi decisivă. „Sansele nu sunt foarte mari pentru Vâlcea, intervin mai mulţi factori care avantajează pe CSM. Jocul decisiv va fi în Capitală, Neagu este în plenitudinea forţelor, la Vâlcea nu ştiu dacă tot lotul va fi valid. Va fi o misiune foarte grea pentru Vâlcea, asta nu înseamnă că nu îi acord şanse, m-ar bucura să mă contrazică şi s-ar putea ca dăruirea lor să îşi spună cuvântul, ca şi anul trecut, iar frumuseţea sportului este data de surprize. Nu am înteles jocul Vâlcii de la Cisnădie, dar şi  CSM Bucureşti joacă mai prost în campionat decât o face în Liga Campionilor, ceea ce nu este explicabil, decât că tratează adversarii mai de sus şi sunt siguri de victorie”.

În schimb, fostul conducător al CS Oltchim nu dă nicio şansă naţionalei condusă de Burcea şi Licu la turneul preolimpic din Muntenegru, acolo unde va înfrunta echipa gazdă, Norvegia şi Thailanda. „Naţionala nu are nicio şansă la turneul preolimpic, Norvegia este clar favorită în această grupă, meciul direct care va decide a doua calificată va fi România-Muntenegru. Prin faptul că se joacă acolo, nu pot să acord şanse echipei naţionale, aş vrea, dar nu cred. Pe Burcea îl recomandă câştigarea Cupei EHF, poate la Craiova nu are jucătoare pe măsura valorii lui şi poate dovedeşte treaba asta la naţională. Cred că Burcea şi Robert Licu ar putea să facă o performanţă frumoasă pe viitor, nu e nicio tragedie dacă nu mergem la Olimpiadă, urmează şi alte competiţii. Oricărui antrenor nu îi poţi cere minuni în doar două luni. Sufletul meu este la naţională, dar experienţa nu-mi dă voie să fiu visător. Aş vrea, dar nu cred!”. Turneul preolimpic se va juca în perioada 20-22 martie la Podgorica şi doar primele două clasate se califică la Jocurile Olimpice.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *