Vasile Cocoş: „România se confruntă în această perioadă cu o criză politică fără precedent”

Deputatul social-democrat Vasile Cocoş afirmă că absenţa unui guvern stabil, dar şi faptul că guvernarea liberală recurge la schimbări repetate de miniştri reprezintă un comportament nedemocratic. Spune că 2020 este un an pierdut, iar România se confruntă în această perioadă cu o criză politică fără precedent:

„Absenţa unui guvern stabil, preocupat de coordonarea şi implementarea unui program economic şi social, inexistenţa unui guvern responsabil, interesat de binele cetăţenilor, de evoluţia ţării, cu o viziune şi o strategie pe termen mediu şi lung afectează toate domeniile de activitate, precum şi proiectele importante de ţară şi România se confruntă, în această perioadă, cu o criză politică fără precedent, din acest motiv. Totodată, vreau sa va spun că guvernarea liberală actuală oferă greşeli de guvernare inacceptabile, schimbări repetate de miniştri, strategii obsedate de ideea alegerilor anticipate, cu speranţa că se vor salva câteva procente, iar cetăţenii nu vor realiza lipsa de idei şi de programe. Nu lipsesc jocuri partizane de culise, se propun guverne care sunt sortite respingerii, apar nume de miniştri nepotriviţi rolului, fără performanţe şi competenţă. Inevitabil ne afectează provizoratul, incertitudinea, lipsa unui guvern responsabil, preocupat de actul guvernării”, afirmă parlamentarul vâlcean.

În timp ce PNL şi USR-PLUS sunt deschise ideii de alegeri anticipate, PSD nu vede cu ochi buni această variantă


„Cu excepţia PNL – USR – PLUS, PSD şi celelalte formaţiuni politice consideră că alegerile anticipate nu se justifică nici politic şi nici economic, cu atât mai mult când mai sunt câteva luni până la termenul normal. Alegerile anticipate nu se justifică politic pentru că nu există o situaţie extraordinară care să necesite urgenţa acestora. România se confruntă în aceste momente cu o criză politică fără precedent, cu o criză generată de coronavirus, care va afecta serios economia ţării, dar şi cu o criză generată de escaladarea cursului valutar, cu serioase efecte negative pentru tot ce înseamnă plaţi în euro sau alte valute. Românii îşi doresc ca România să intre într-o perioadă de normalitate, să existe un guvern profesionist şi stabil”, precizează deputatul Vasile Cocoş.Claudia Şchiopu

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *