Daniel Muşat: „Cu toţii trebuie să ne implicăm, să ajutăm medicii şi asistenţii la câştigarea meciului contra COVID -19”

La Milcoiu, cetăţeni sunt sfătuiţi să rămână cât mai mult timp alături de familie, să aibă grijă de bunici, să evite vizitele și ieșirile inutile. Cei care se întorc din ţările afectate dau dovadă de simț civic. Primarul spune că, până în prezent, nu au fost probleme în localitate, toţi cei care s-au întors au declarat exact de unde vin, întrând în autoizolare la domiciliu:

„Noi, primarii, facem parte din prima linie, și avem o sarcină grea: aceea de identificare şi menţinere în izolarea a celor care vin acasă, dar şi de a lua legătura cu ei personal, ceea ce este foarte riscant. Cu ajutorul poliţiei sau al medicului din localitate, care face eforturi supraomeneşti, al cadrelor medicale și al tuturor instituţiilor judeţene, ne facem datoria. Altfel, dacă nu avem această colaborare foarte strânsă, nu vom reuşi. Avem nevoie de informaţii în timp util cu privire la cei care intră în ţară şi sunt din localitate. Cu toţii trebuie să fim uniți în lupta cu coronavirusul. Oamenii trebuie să stea acasă, fără plimbări inutile, fără întâlniri, iar cei care merg la serviciu să îşi ia măsuri de protecţie. Am stat de vorbă cu fiecare cetăţean şi l-am rugat să ne anunţe, indiferent de ce se întâmplă în localitate, aceasta fiind cea mai eficientă cale de informare. Trecem printr-o perioadă extrem de grea și cu toţii trebuie să ne implicăm, să sprijinim şi să ajutăm medicii şi asistenţii la câştigarea meciului contra COVID -19. Este clar, bătrânii nu au voie sa iasă din case iar noi, ceilalţi trebuie, în acelaşi timp, să ne continuăm activitatea acolo unde suntem, în condiţii de maximă protecţie, cu respectarea tuturor regulilor de igienă”, a precizat primarul localităţii Milcoiu, Daniel Muşat.

Claudia ȘCHIOPU

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *