Coronavirusul „a infectat” şi turismul din Voineasa

Pe Valea Lotrului spre Voineasa este pustiu. Transalpina Ski Resort a fost închisă în plin sezon şi toate planurile s-au dus pe apa sâmbetei, ne spune primarul Gabriel Năstăsescu. La Voineasa mai circulă doar autoturismele care fac aprovizionarea sau oamenii care merg până la farmacie sau alimentara. Cu toţii stau în casă de frica virusului, dar şi pentru că aşa le-au impus autorităţile. Hotelurile şi restaurantele s-au închis pe toată Valea Lotrului, iar la pensiuni s-au tras obloanele. Turiştii şi-au anulat rezervările de teama infestării cu Covid-19. În absenţa lor, proprietarii de pensiuni şi comercianţii din localitate se află într-o situaţie tragică şi nu ştiu dacă vor reuşi să îşi acopere cheltuielile:

„Toţi au pus lacătul pe hoteluri, restaurantele şi pensiunile s-au închis când stratul de zăpada de pe pârtii a ajuns la 1,5 metri grosime, iar vremea era numai bună de schiat. Doar lucrătorii forestieri sunt singurii care mai circulă în această zonă. Coronavirusul nu a atacat numai oamenii, ci şi planurile noastre, legate de Transalpina Ski Resort şi de turism, în general. Acum era perioada optimă pentru schi. Economia este moartă şi noi vom fi din nou pe minus, fiindcă banii aceştia trebuie să-i acoperim de undeva, din bugetul local. A venit acest blestem atunci când ne gândeam că anul acesta o să ieşim foarte bine. Răul acesta care s-a abătut peste întreaga omenire ne-a afectat şi pe noi cum nu se poate mai rău. Din calculele noastre, anul acesta, dacă totul mergea aşa cum ne-am planificat, aveam toate şansele să achităm şi datoria către Inspectoratul de Stat în Construcţii”, ne-a declarat primarul localităţii Voineasa.

Administrarea pârtiei Transalpina Ski Resort va fi scoasă la licitaţie cel târziu în luna mai

Primarul Gabriel Năstăsescu ne spus că anul acesta, Primăria Voineasa scoate la licitaţie exploatarea domeniului schiabil Transalpina Ski Resort: „Va apărea pe site-ul primăriei în această perioadă studiul de impact, apoi, gradual, şi caietul de sarcini şi toată documentaţia pentru licitaţie. Noi sperăm că, la finalul lunii mai va fi scoasă la licitaţie administrarea domeniului schiabil „Transalpina Ski Resort”, astfel încât, până la debutul sezonului următor de schi, aceasta să fie finalizată.

Gabriel Năstăsescu: „Sperăm să se încheie cât mai rapid această criză, care a blocat lumea”

La Voineasa, persoanele care sunt în izolare nu creează probleme. Oamenii au înţeles pericolul, iar persoanele singure sunt sprijinite de primărie. „Am comandat măşti, mânuşi şi dezinfectanţi, iar toate aceste cheltuieli care se fac în această perioadă le alocăm din bugetul local. Nu ştim ce decizii se vor lua pe viitor, din această cauză suntem chibzuiţi în cheltuirea banului public, fiindcă va veni o perioadă foarte grea, iar acest lucru este cert. Din acest motiv am căutat ca tot ce achiziţionăm în această perioadă să aibă cel mai mic preţ posibil. În această perioadă inclusiv medicilor de familie, chiar dacă medicina nu este în subordinea noastră, le-am întins o mână de ajutor. Zilele acestea aşteptăm să ne vină combinezoane şi măşti, pe care o să le dăm şi medicilor din localitatea noastră. Stăm prost la capitolul financiar. Dacă în alte localităţii s-au mai găsit sponsori care au întins o mână de ajutor, la Voineasa nu a existat aşa ceva. Am în plan să contactez marile confederaţii sindicale care deţin proprietăţi la Voineasa şi Vidra să ne ajute. Fac acest apel fiindcă am văzut că mulţi preferă să stea ascunşi decât să întindă o mână de ajutor comunităţilor sau spitalelor. Sperăm să se încheie cât mai rapid această criză, care a blocat lumea. În localitatea Voineasa se fac doar mici proiecte. Aşteptăm să vedem ce se va întâmpla cu Europa, acolo este şansa noastră, în rest nu mai văd nici o şansă şi asta fiindcă vor trece câţiva ani buni până ne vom reveni”, spune primarul localităţii Voineasa.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *