Kiki Liscevic: „Perioada după reunire va fi cea mai grea”

Aflată acasă, în Serbia, Kristina Liscevic se pregăteşte în curtea casei. Coordonatorul de joc de la SCM Râmnicu Vâlcea aşteaptă cu nerăbdare să revină pe teren şi a vorbit despre planurile de viitor.

Impact Real: Kiki, cum este în Serbia?

Kristina Liscevic: Totdeauna  este bine sa fii acasă,  m-am întors acasă la timp, alături de familie. toți suntem bine. Norocul meu este că avem o curte mare, așa că atunci pot să petrec timp afară, să mă antrenez. Avem și animale, suntem activi și nu mă plictisesc. Avem şi acţiuni de ajutor pentru persoanele care au nevoie, împreună cu Crucea Roșie, cred că asta este extrem de important. Desigur, trebuie respectate măsurile de prevenţie.

Impact Real: Cânţi şi la chitară, eşti cunoscută pentru acest lucru…

Kristina Liscevic: Nu cânt foarte bine la chitară, dar îmi place muzica și mă bucur de această pasiune. Pot spune că lucrez cu oameni, din lumea muzicii, la ceva care este foarte interesant, acum am stopat din cauza coronavirus, dar vom continua.

Impact Real: Cum va fi revenirea pe teren, după minim două luni de pauză?

Kristina Liscevic: Va fi foarte dificil să revenim pe teren după această pauză lungă. Știu că toată lumea încearcă, muncește din greu, aleargă, merge cu bicicleta, face exerciții de forță, dar nu este suficient. Nu știu dacă Federaţia va decide să îngheţe campionatul. Cu siguranță va dura mult timp pentru a ne reveni în ritm. Antrenorii ne trimit programe pe baza a ceea ce avem acasă, ce putem să facem pentru a ne menține o formă fizică. Presupun că perioada după reunire va fi cea mai grea.

Impact Real: Cum caracterizezi campionatul din România? Crezi că se va mai juca?

Kristina Liscevic: Cea mai mare problemă este că sunt drumuri lungi şi obositoare. Practic nu avem nicio pauză, parcurgem mulți kilometri în autocar și atunci oboseşti. Această perioadă petrecută în autocar este, după părerea mea, cea mai grea. Campionatul este destul de solicitant, dificil, au fost multe surprize şi pentru noi și pentru CSM București. Acum CSM București are un meci mai puțin, așa că suntem încă pe primul loc. Dacă va rămâne așa și se va îngheţa campionatul, vom fi campioni, ceea ce nu este chiar corect după clasamentul actual. Sincer, aș spune că nu este corect să se termine doar din cauza situației în care ne aflăm. Cred însă că este destul de periculos să se reia campionatul, acesta este singurul motiv pentru care aș fi de acord cu terminarea sezonului. Îmi fac griji doar pentru accidentări. Este important, desigur, cine este primul și cine este al doilea în campionat, dar cred că sănătatea jucătorilor este întotdeauna şi mai importantă.

Impact Real: Cum apreciezi evoluţia SCM-ului în Liga Campionilor?

Kristina Liscevic: De vreme ce Vâlcea nu s-a întâlnit cu Liga Campionilor în anii trecuţi, această experienţă a fost cu totul nouă. Anul trecut, SCM juca în Cupa EHF, acum a fost complet diferit, atât fizic, cât și mental. Cred că ceea ce ne-am oferit până acum este fantastic, am ajuns în sferturile de finală. Am avut probleme cu accidentările, cu gripa, dar am făcut o treabă frumoasă şi sunt mulțumită. Păcat că nu am putut continua acum Liga Campionilor, dar este planificat să continue în iunie. Vom juca cu Metz, două jocuri a câte 60 de minute pot schimba viața cuiva. Sunt conștientă de şansele noastre, cred în noi, așa că vom vedea ce se întâmplă.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *