Apel disperat de la Spitalul Judeţean de Urgenta Vâlcea: Cadrele sanitare NU au echipamente de protecție împotriva COVID-19

Spitalul Judeţean de Urgenta Vâlcea transmite pe aceasta cale o solicitare către toate autorităţile locale ale judeţului Vâlcea în vederea sprijinirii unităţi medicale în achiziţia de echipamente de protecţie pentru cadrele medicale care îşi desfăşoară activitatea în aceasta unitate.
La sfârşitul săptămânii trecute CN Unifarm SA a achiziţionat 200.000 măşti protecţie FFP 2, măşti ce au fost repartizate în vederea ACHIZITIONARII de către structurile implicate în prevenirea şi tratarea infecţiilor cu SARS CoV2.
Am luat cunoştinţă cu STUPOARE că Ministerul Sănătaţii a repartizat, în vederea ACHIZIŢIEI, catre Spitalul Judeţean de Urgenţă Vâlcea a unui numar de 100 (una suta) măşti FFP2, în condiţiile în care avem aproximativ 1200 de cadre medicale încadrate în spital (exceptand UPU)
În ştimp nu putem să observăm cum altor spitale judeţene din ţară le-au fost repartizate, în vederea achizitiei, cantităţi de măsti FFP2 de ordinul miilor.
Considerăm cantitatea repartizată, pentru a fi cumpărată de către Spitalul Judeţean de Urgenta Valcea, ca fiind total insuficienta, iar stocul spitalului pentru echipamentele de protectie este insuficient protejarii personalului medical.
Va rugam pe aceasta cale sa ne sprijiniti in achizitia de echipamente de protectie absolut necesare desfasurarii acutului medical in conditii de siguranta.

Departament de Comunicare al
Spitalului Judetean de Urgenta Valcea

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *