Chimcomplex a început să livreze biocid

Chimcomplex a început să producă şi să livreze dezinfectanţi recomandaţi de Organizaţia Mondială a Sănătăţii în lupta cu Covid -19. Pe poarta fostului combinat Oltchim din Râmnicul Vâlcea au ieşit deja primele camioane încărcate cu biocid pe bază de hipoclorit de sodiu în concentraţie de 1,25%. Livrările vor continua prioritizat în funcţie de urgenţe şi instituţiile care au nevoie acută pentru dezinfectarea spaţiilor externe. Conducerea companiei estimează că va livra anual 1000 de tone de biocid pentru fiecare judeţ din România.

Chimcomplex va da către distribuitori care au licenţă şi care respectă legislaţia în domeniul substanţelor chimice pentru a folosi aceste substanţe pentru dezinfecţie. Cele două fabrici de hipoclorit, cea de la Vâlcea şi cea de la Oneşti erau destinate pentru hipocloritul cu concentraţie de 12% cu utilizări tehnice şi industriale, dar, după modificările tehnice, se va putea produce hipoclorit, mai ales după licenţa acordată de Comisia Naţională de Biocide, la o concentraţie de 1,25. Capacitatea de producţie va fi în medie de 1000 de tone pentru fiecare judeţ. În cel mult o lună, compania va produce şi biocid pentru utilizatorii casnici, este vorba despre dezinfectanţi pe bază de alcool, care pot fi produşi doar la combinatul din Oneşti.

Chimcomplex este unic producător în România al substanţelor active biocide pe bază de clor şi hipoclorit de sodiu şi unul dintre cei mai importanţi fabricanţi de produse chimice din România. Compania operează cel mai mare Combinat Chimic din ţară, având două platforme industriale, la Oneşti şi Râmnicu Vâlcea, şi este cel mai mare exportator cu capital privat românesc.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *