Adrian Sandu: „PNL trebuie să îşi însuşească această guvernare, cu bune şi cu rele”

Prim vicepreşedinte al filialei Pro România Vâlcea, Adrian Sandu, psiholog şi preşedinte al Colegiului Psihologilor Filiala Vâlcea explică impactul măsurilor adoptate cu votul tuturor partidelor politice, mai puţin al liberalilor,  care au fost adoptate de Senat în procedură de urgență, cât şi de Camera Deputaților, ca for decizional. Despre acest proiect de lege liderul Pro România Vâlcea, Adrian Sandu spune că vine în ajutorul economiei pe fondul crizei generate de coronavirus, ca o completarea la măsurile luate de Guvernul liberal. Printre măsurile adoptate se numără plafonarea preţurilor la alimente şi la medicamente, suspendarea plăţii chiriei, amânarea preţurilor la utilităţi, dar şi o altă variantă legislativă privind amânarea ratelor la bănci: „Pachetul de măsuri se află în prezent la preşedinte şi este o iniţiativă a parlamentarilor Pro România, PSD și ALDE. Întregul pachet este unul foarte bun, iar impactul este unul pozitiv, când vorbim despre măsurile în plan social. Aceste măsuri nu ar trebui să pună probleme, deoarece reflectă realitatea momentului. Este un pachet pe care orice guvern ar trebui să şi-l asume, fiindcă este menit să sprijine toţi locuitorii. Dacă măsurile Guvernului liberal ar fi fost strategice, puteau să acopere absolut toate domeniile, şi nu ar mai fi fost nevoie ca PSD şi Pro România să vină cu acest pachet de măsuri complementar. Fac aceste precizări fiindcă se resimte în mediul privat toată această criză şi tocmai de aceea era nevoie de un pachet de măsuri care să completeze măsurile propuse de liberali. Nu afirm că nu sunt bune, spun doar că trebuia venit cu o completare.  PNL trebuie să îşi însuşească această guvernare, cu bune şi cu rele”

Psihologii din Vâlcea oferă suport gratuit în criza COVID-19

Sub genericul, „Oameni pentru oameni, psihologi dedicați pentru o Românie solidară”, Adrian Sandu, psiholog şi preşedinte al Colegiului Psihologilor Filiala Vâlcea ne informează că, în judeţul Vâlcea, Colegiul Psihologilor a decis să vină în ajutorul persoanelor cu temeri provocate de criza COVID-19 şi să le ofere consiliere psihologică gratuită. În cadrul acestei acţiuni de voluntariat participă psihologi voluntari, profesioniști responsabili și foarte inimoși, şedinţele de terapie fiind efectuate prin telefon: 

„Toţi specialiştii, medici şi asistenţi, în mare parte membri ai partidului Pro România Vâlcea sunt implicaţi în activitatea de sănătate publică, la locurile lor de activitate, chiar dacă o marte parte dintre ei lucrează în cadrul departamentului de urgenţă al Spitalului Judeţean Vâlcea, la ambulanţă sau în mediul privat. Cu toţii ne implicăm cu ce putem, conform atribuţiilor pe care le avem. În calitate de preşedinte al Colegiului Psihologilor Filiala Vâlcea am constituit un grup de voluntari psihologi din cadrul Filialei Vâlcea a Colegiului Psihologilor, care asigură consiliere gratuită online tuturor celor interesaţi. Acest grup de voluntari are în momentul de faţă 11 psihologi care asigură consiliere gratuită telefonic, număr care este oficial publicat pe pagina de internet a Colegilor Psihologilor din România. Ca să fac legătura şi cu linia politică, mulţi dintre colegii mei sunt şi membri ai Organizaţiei Pro România Vâlcea. Trecem prin momente grele şi considerăm că trebuie să-i ajutăm pe toţi cei care ne cer sprijinul prin meseria noastră de psihologi și cu experienţa dobândită”, afirmă Adrian Sandu.  

Pentru Filiala Vâlcea, lista de voluntari pentru oferirea de servicii psihologice în contextul epidemiei de COVID-19 în România cuprinde un număr de 11 psihologi. 

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *