În localitatea Sălătrucel sunt persoane izolate la domiciliu, iar primăria le verifică zilnic şi le ajută în procurarea necesarului de alimente şi pentru asistenţa medicală. Din 25 martie persoanelor de peste 65 de ani li s-a interzis accesul în afara locuinţei. Ei pot ieşi doar pentru strictul necesar, între orele 11.00 -13.00. Primarul Nicolae Sima sprijină vârstnicii şi îi consiliază atunci când au nevoie:

„Cetățenii comunei Sălătrucel, dacă au anumite nevoi, medicamente, alimente în perioada stării de urgență, pot suna la numărul de telefon: 0737551872. Avem persoane în izolare, dar, până acum, nu se dovedeşte că virusul ar fi activ în localitate. Oamenii au înţeles, sunt responsabili, nu ies din spiritul legii. Noi îi vizităm destul de des, îi întrebăm dacă au nevoie de ceva, şi ştiu că pot să apeleze la noi. Sunt şi situaţii când au vecini buni şi sar în ajutorul lor în ceea ce priveşte cumpărăturile şi tot ce au ei nevoie în această perioadă. Am stat de vorbă şi cu medicul de familie şi l-am întrebat de ce ar avea nevoie ca să fim siguri că nu se îmbolnăveşte medicul de familie şi asistenta. Mi-a cerut să îi mai fac rost de măşti, halate de unică folosinţă şi de botoşei. Acest lucru a fost primordial pentru noi. Mai mult, fiindcă am achiziţionat printre altele şi o cantitate de clor în stare pură, în localitate se dezinfectează

„Breteaua nordului”, care reprezintă cel mai important proiect de reabilitare a drumurilor din zona de nord a judeţului Vâlcea. Este vorba despre DJ 703G Călimăneşti (Jiblea) – Sălătrucel – Berislăveşti – Robaia – Ianculeşti – Şuici (jud. Argeş). Acest drum are o lungime de 18,86 kilometri şi leagă staţiunea Călimăneşti – Căciulata, Valea Lotrului (cu oraşul Brezoi şi Voineasa) şi Ţara Loviştei cu cele cinci comune (Perişani, Boişoara, Runcu, Câineni şi Titeşti) prin frumoasa Vale a Topologului de Curtea de Argeş şi face apoi legătura cu ieşirea spre Bucureşti şi alte destinaţii.

Au început lucrările la „Breteaua nordului”, legătura Călimăneştiului cu autostrada

Primarul Nicolae Sima ne informează că s-a dat startul lucrărilor la DJ 703G, drum care pleacă din Călimăneşti, traversează localitatea Sălătrucel, trece prin Berislăveşti şi ajunge în Şuici – judeţul Argeş, care va asigura o scurtătură cu judeţul Argeş, pentru Valea Oltului: „S-a dat startul uneia dintre cele mai importante lucrări de infrastructură din nordul judeţului, au venit constructorii şi au început deja să delimiteze perimetrul, se dau cotele, se face pichetarea, iar în localitate se lucrează la prelungirea reţelei de apă. Lucrarea trebuie executată înaintea lucrărilor de modernizarea  la DJ 703G”, spune primarul Sima.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *