Prima zi cu bilanţ negru în Vâlcea.               Spitalul Județean de Urgență Vâlcea a anunțat primul deces al unui pacient infectat cu noul coronavirus

Direcția de Sănătate Publică Vâlcea informează că, astăzi, în judeţul Vâlcea a fost înregistrat primul caz de deces datorat infecției cu COVID-19.

Bărbatul în vârsta de 57 ani, cu multiple comorbidități a fost internat în Spitalul Județean de Urgență Vâlcea în data de 12.04.2020, iar decesul a survenit în data de 14.04.2020.

Din primele informații, persoana decedata nu a avut istoric de călătorie sau contact cu un alt caz confirmat.

DSP Vâlcea a declanșat o anchetă epidemiologică pentru stabilirea contacților și a măsurilor care vor fi întreprinse cu celeritate.

De la inceputul pandemiei COVID-19 si pana la data de 14.04.2020, situatia pacientilor internati in Spitalul Judetean de Urgenta Valcea se prezinta in felul urmator:
• Numarul total al pacientilor confirmati Covid19 si internati in Spitalul Judetean de Urgenta Valcea – 12 pacienti;
• 4 pacienti confirmati Covid19 au fost transferati catre alte unitati medicale din Bucuresti si Craiova.
• 7 pacienti se afla internati in acest moment la sectia Boli Infectioase a Spitalului Judetean de Urgenta Valcea. Dintre acestia 3 sunt asimptomatici, 2 au forme usoare si 2 au forme medii.
• 1 pacient a decedat in dimineata zilei de 14.04.2020 in ATI. Pacientul in varsta de 58 ani era cunoscut cu afectiuni cardiace preexistente.
• Facem precizarea ca 2 pacienti au fost transferati direct din centrul de carantina catre alte unitati medicale (nu au ajuns la Spitalul Judetean de Urgenta Valcea).

Departament de Comunicare al
Spitalului Judetean de Urgenta Valcea

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *