Principalele obiective ale candidatul PSD la funcţia de primar al comunei Cernişoara, Iulian Salomia se bazează, în acest mandat, pe rezolvarea tuturor problemelor privind dezvoltarea localităţii. Are o experienţă de 40 de ani în administraţia publică locală şi spune că îşi asumă această răspundere, pentru că este singurul candidat care a dovedit că ştie problemele localităţii, iar viziunea sa se bazează mai puţin pe promisiuni concrete, dar pe un program bine stabilit pentru următorii patru ani:

„Programul meu electoral este foarte simplu şi clar, aşa cum mi l-au inspirat cetăţenii comunei Cernişoara, în nenumăratele întâlniri pe care le-am avut cu dânşii. Este un program pentru o perioadă de 4 ani, atât cât durează mandatul pentru care îmi vor da votul, axat pe cele mai urgente şi importante probleme ale comunei, la care voi începe să lucrez din prima zi de mandat. Nu candidez la funcţia de primar ca să fac politică sau din demagogie, nu vreau ca cetăţenii comunei Cernişoara să mai fie împărţiţi pe astfel de criterii. Cernişoara are un număr mare de nevoi, care sunt aceleaşi pentru toţi cetăţenii, indiferent de opţiunile politice”, declară candidatul PSD la funcţia de primar al comunei Cernişoara, Iulian Salomia.

Proiecte, planuri şi investiţii pentru Cernişoara

Iulian Salomia spune că, în campanie, echipa sa le va oferi localnicilor o broşură care conţie proiectele şi planurile lui pentru viitorul localităţii. Are în vedere extinderea sistemului de alimentare cu apă şi canalizare în satele Obârşia, Mădulari şi Cernişoara, pe o lungime de 14 kilometri. Proiectul urmează să fie demarat prin master planul judeţului. Un alt proiecte aflat în fază destul de avansată este cel pentru asfaltarea drumurilor locale pe o lungime de 8,2 kilometri şi construirea a şase poduri. Proiectul urmează să fie derulat prin Compania Naţională de Investiţii:

„Pe lângă aceste proiecte de apă, canalizare şi asfaltare a drumurilor, care sunt într-o fază destul de avansată avem în plan inclusiv înfiinţarea reţelei de distribuţie a gazelor naturale, pe o lungime de 35 de kilometri. Proiectul este depus, şi urmează a fie finanţat. În plan avem şi reabilitarea drumului 676E „Drumul Oaselor” pentru care trebuie găsită susţinere la autorităţile judeţene, dar şi construcţia rigolelor de-a lungul drumurilor judeţene DJ 676C şi DJ 676D. Avem nevoie urgent de finalizarea proiectului pentru lucrări de închidere şi ecologizare la microcariera Cernişoara şi mina Armăşesti Vest. În acest sens trebuie pusă presiune asupra Ministerului Economiei. O altă problemă extrem de importantă, care bate pasul pe loc, este regularizare pârâului Cernişoara şi a pârâului Cernişoara Orlii. Eu sper că mă voi face auzit, dacă nu, trebuie făcută presiune asupra Administraţiei Bazinale de Apă Olt pentru implementarea acestui proiect”, a precizat candidatul PSD la funcţia de primar al comunei Cernişoara, Iulian Salomia.

Iulian Salomia: „Sunt proiecte concrete, care pot fi realizate printr-o bună gospodărire, printr-o judicioasă gestionare a banului public şi prin promovarea unor programe cu finanţare europeană”

Iulian Salomia spune că are în plan inclusiv reabilitarea şi modernizarea şcolilor şi a grădiniţelor, dar şi transformarea clădirii Complexului Comercial din localitate în sediu al Primăriei, iar actualul sediu al Primăriei va fi transformat în cămin pentru persoane vârstnice. În proiectele candidatului PSD la funcţia de primar al comunei Cernişoara se regăsesc şi amenajarea unor spaţii de agrement şi locuri de joacă pentru copii, transformarea şi dotarea sediului Şcolii Obârşia în spaţiu destinat cazării persoanelor evacuate în cazul situaţiilor de urgentă şi dotarea Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă cu o autospecială de stins incendii:

„Sunt proiecte concrete, care pot fi realizate printr-o bună gospodărire, printr-o judicioasă gestionare a banului public şi prin promovarea unor programe cu finanţare europeană. Un primar bun poate să asigure rezolvarea acestor probleme. Sunt multe de făcut pentru un singur om. De aceea, chem cetăţenii să constituim împreună o echipă pregătită pentru gestionarea interesului public, aproape de oameni şi de problemele lor. Programul electoral pe care mi-l asum are activităţi care dau un plus de culoare şi viaţă comunei noastre. Voi investi cu dragă inimă în această bucurie, punând suflet şi încredere”, afirmă Salomia.


Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *