Budeşti, comuna care a ajuns în topul celor mai bogate localităţi din judeţ, sub administraţia Vlădulescu

Investiţiile realizate în localitatea Budeşti au vizat toate sectoarele vieţii sociale. În doar patru ani, la Budeşti s-au atras investitori care au creat peste 4000 de locuri de muncă. Comuna beneficiază de drumuri asfaltate, dispensare noi, unităţi şcolare modernizate, sediu administrativ şi cămine culturale dotate cu toate utilităţile necesare. Ion Vlădulescu este primarul al cărui CV nu lasă loc de întors în privinţa realizărilor din administraţia locală, şi asta fiindcă peste 40 de investiţii au fost realizate în ultima perioadă, iar noile planuri şi proiecte sunt îndreptate, în continuare, pentru identificarea de soluţiilor privind dezvoltarea zonei. Astfel, localitatea Budeşti a devenit, în doar patru ani, una dintre cele mai tentante localităţi din punct de vedere imobiliar, atrăgând locuitori ca un magnet. Cartea de vizită a localităţii este oglinda realizărilor sub administraţia Vlădulescu, comuna cunoscând cea mai mare dezvoltare economică din judeţ, cu cel mai mare număr de locuinţe noi:

„Mandatul pe care l-am avut şi se încheie în această perioadă s-a caracterizat prin multă muncă şi multe eforturi pentru a reuşi să finalizăm cât mai multe investiţii pe raza localităţii. Mi-am făcut un calcul şi, până la finele anului 2019, la nivelul localităţii Budeşti au fost realizate peste 40 de investiţii. Este un lucru foarte important, a fost o muncă enormă, dar mă bucur că am reuşit să realizez atâtea investiţii la nivelul localităţii, una mai importantă decât cealaltă. Sunt foarte multe investiţii care au fost finalizate, şi unele sunt în diferite faze de lucru. Sper ca, în următoarea perioadă, o parte dintre ele să fie finalizate, şi cu siguranţă vor fi finalizate. Au fost modernizate foarte multe drumuri de interes local. În cei patru ani s-au asfaltat peste 15 kilometri de drumuri cu rigole, trotuare şi podeţe la fiecare gospodărie, cu extinderea reţelei de apă şi canalizare, în aşa fel încât să nu mai umblăm la structura drumului, acolo unde s-a putut realiza acest aspect. În prezent se lucrează la amenajarea rigolelor în zonele unde s-a finalizat de turnat asfaltul pe drumurile respective. În prezent se lucrează la modernizarea drumului comunal din satul Barza, care face legătura cu Bulevardul Dem Rădulescu. Este un drum foarte important pe harta localităţii, deoarece este unul dintre punctele care descongestionează traficul la ieşirea din localitate. În prezent se lucrează la structura podului peste pârâul Sâmnic. În situaţia aceasta, drumul comunal din satul Barza se va închide din data de 20 august până la data de 20 septembrie”, spune primarul.

Proiecte şi investiţii

La fel de important este şi tronsonul de drum din satul Brânduşari, care a fost realizat pe un tronson de 2,1 kilometri. Drumul face legătura cu una dintre cele mai frumoase zone ale localităţii. La fel de importantă este şi construirea podului din cătunul Androneşti, peste pârâul Sâmnic, o investiţie extrem de importanta, reprezentând încă o ieşire din localitate spre Drumul Naţional 7:

„Prin aceste proiecte de modernizare am deschis o zonă la fel de frumoasă pentru construcţia de locuinţe în cătunul Androneşti. Deja au început cetăţenii să solicite autorizaţii de construire în acea zonă. În faza de construcţie este şi grădiniţa cu program normal din satul Barza. Proiectul este aproape de finalizare, prin urmare copiii vor începe anul şcolar într-un locaş nou. La fel şi Şcoala gimnazială cu clasele V-VIII, în prezent este în proces de reabilitare, modernizare şi inclusiv dotare, se lucrează în ritm alert, iar dorinţa mea este ca, până la finele anului, să fie finalizată şi această investiţie”, a punctat primarul Ion Vlădulescu.

Pe lângă aceste proiecte, în localitate mai sunt multe alte investiţi: se modernizează dispensarul, s-a modernizat căminul cultural din satul Ruda şi cel din satul Budeşti, Casa Căsătoriilor, primăria, s-a reabilitat şcoala din satul Linia şi continuă investiţiile în terenurile sintetice de sport. Foarte multe investiţii primarul le va face cunoscute în pliantul de campanie. Este de reţinut faptul că a reuşit să atrag fonduri guvernamentale de aproximativ 3 milioane de euro, iar cu fonduri europene este în proces de reabilitare şcoala Budeşti, în valoare de 600 de mii de euro. Ion Vlădulescu mai spune că, la capitolul nerealizări, are o foarte mare dezamăgire, şi anume canalizarea, proiect prins în master planul judeţului. Face însă promisiuni ferme, şi spune că acest proiect, dar şi cel de înfiinţare a reţelei de gaze se vor realiza cu siguranţă.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *