În comuna Muereasca se modernizează infrastructura rutieră. Un pod este în lucru, iar ultima extindere a sistemului de apă s-a finalizat

La Muereasca se lucrează la modernizarea unui drum. S-au amenajat rigolele, s-a pietruit drumul, după care urmează asfaltarea. De asemenea şi un pod a intrat în reabilitare, fiind destul de deteriorat. Drumurile comunale din Muereasca sunt modernizare în procent de 40% dar, până la finele anului 2021 vor fi asfaltate toate străzile din localitate.

Se lucrează la modernizarea drumului comunal 171 pe o lungime de 1,5 kilometri. Lucrarea este finanţată prin O.G.28 de Ministerul Dezvoltării. „S-a derulat pe o perioadă de 8 luni şi suntem spre finalizarea proiectului. Este o lucrare amplă care a cuprins, conform proiectului, lucrări de drenare, colectare a apelor, construirea rigolelor, podeţelor, ziduri de sprijin şi turnarea unui covor asfaltic. Drumurile comunale din localitate sunt asfaltate în procent de 40%, dar, până la finele anului 2021 sigur vor fi asfaltate toate străzile din localitate. Mai avem 9 kilometri de drumuri, dar pentru aceste drumuri avem un proiect depus la Compania Naţională de Investiţii pentru care s-au alocat fondurile necesare. De asemenea avem în derulare construirea unui pod în satul Muereasca de Sus, iar cu bani de la bugetul local vom realiza extinderea alimentării cu apă. Cu această lucrare de extindere a reţelei de apă pe o lungime de 2 kilometri acoperim toată localitatea”, afirmă primarul localităţii, Ion Ungureanu.

În localitate s-au modernizat şcolile, dispensarele, s-au construit poduri trainice peste răul Muereasca, s-a finalizat proiectul de regularizarea torenţiolor şi a pârâului Muereasca, s-au asfaltat drumurile comunale, s-a introdus reţeaua de apă. Investiţii majore, menite să îmbunătăţească viaţa cetăţenilor.

Proiecte importante demarate în localitate

Dezvoltarea şi modernizarea eficientă a comunei a presupus, în opinia primarului, rezolvarea problemelor de infrastructură şi utilităţi a comunei, modernizarea infrastructurii de învăţământ, cultură, sănătate, precum şi strategii pentru a sprijini dezvoltarea economică şi socială a comunităţii. Astfel, prin Strategia de dezvoltare economico – socială a comunei, autorităţile locale din Muereasca au prevăzut valorificarea potenţialului, oportunităţile şi disponibilităţile reale pentru dezvoltare, menit să atragă investiţii private importante:

„Am stabilit să introducem câteva hectare de teren în intravilanul localităţii, pentru că nu prea mai erau zone unde să se poată construi. Încercăm astfel să înfiinţăm o nouă zonă unde nu sunt alunecări de teren, unde nu exista cale de acces şi reţeaua de alimentare cu apă: un loc unde să se poată construi. Eu îmi doresc o zonă rezidenţială, unde să poată fi construite şi câteva pensiuni. Toată această nouă zonă se va dezvolta după asfaltarea drumului judeţean. Prin localitatea Muereasca se face legătura foarte uşor cu staţiunea Băile Olăneşti. Drumul de legătură a fost modernizat ”, a declarant primarul.

Aşezată la marginea pădurii, într-o zonă liniştită, ferită de agitaţia citadină, Muereasca este o destinaţie monahală care joacă rolul de centru al turismului monahal de pe teritoriul judeţului. Situată pe vechiul drum al Mănăstirii Frăsinei, denumită şi Athosul românilor, puţin mai sus de Gura Văii, lunecând prin spectaculoasele păduri unde vârfurile copacilor se pierd printre norii dimineţii, localitatea oferă o privelişte încântătoare care se deschide larg spre vest, de o parte şi de alta a firului apei, până sub streaşina muntelui Buila. Aici se găseşte aşezată din vremuri de istorie localitatea Muereasca.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *