SCM, decimată de Covid-19

Cu nouă jucătoare infectate de Covid-19, SCM va merge decimată la turneul de campionat de la Sf.Gheorghe.

În weekend-ul trecut, SCM Rm. Vâlcea nu a putut juca meciul din Liga Campionilor cu Borussia Dortmund, după ce Marta Lopez, Maren Aardahl și Diana Ciucă plus directorul sportiv Marian Joița au primit rezultate pozitive la testele pentru Covid-19. Federația Europeană de Handbal a amânat imediat meciul. De atunci, toate antrenamentele au fost sistate, în încercarea de a proteja restul lotului.

Cu două zile înaintea turneului de la Sf. Gheorghe, unde în perioada 29 octombrie – 3 noiembrie sunt programate patru etape în Liga Florilor, SCM Rm. Vâlcea a efectuat un nou set de teste. Rezultatele venite marți seara au fost crunte, alte șase jucătoare având rezultate pozitive. Este vorba despre Daciana Hosu, Asma Elghaoui, Evgenija Minevskaja, Jelena Trifunovic, Cristina Florica și Zeljka Nikolic. Lista absențelor este completată cu Iryna Glibko și Roberta Stamin, care sunt accidentate.

Astfel, SCM Rm. Vâlcea a rămas cu nouă jucătoare valide pentru turneul de la Sf.Gheorghe: Marta Batinovic, Sara Rus – portari; Ann Grette Norgaard – extremă; Daniela Marin – pivot; Raluca Dăscălete, Mireya Gonzalez, Daria Bucur, Fraga Fernandez, Kristina Liscevic – linia de 9 metri.

Conform regulamentului Federației Române de Handbal, dacă o echipă nu poate juca din cauza Covid-19, aceasta este penalizată cu meci pierdut la „masa verde”. Vâlcea nu are, așadar, de ales și se va prezenta la turneu doar cu jucătoarele care i-au rămas la dispoziție, încercând să salveze ce se mai poate. Pe ultima sută de metri încearcă să mai legitimeze două junioare de la Centrul Național de Excelență

În etapele 2-5, echipa lui Florentin Pera are de jucat, în ordine, cu CSM Slatina, Crișul Chișineu-Criș, Minaur Baia Mare și Dacia Mioveni.

N-am trecut niciodată printr-o astfel de situație. Este ceva inedit atât pentru mine, cât și pentru echipă, să abordăm un turneu de patru etape numai cu nouă jucătoare. Multe dintre absențe sunt sportive cu rol decisiv la echipă. Dar chiar și într-o componență restrânsă, fetele se vor mobiliza. Nu avem de ales și mergem la Sf. Gheorghe să câștigăm fiecare meci”, a declarat antrenorul Florentin Pera.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *