Aproape jumătate din cadrele didactice din Vâlcea se vor vaccina

Raportul centralizator care s-a realizat în toată țara arată câte persoane din învățământ se vor vaccina

Ministerul Educației și Cercetării a realizat un raport centralizator prin care a chestionat cadrele implicate în învățământul preuniversitar din România cu privire la disponibilitatea de vaccinare împotriva virusului COVID-19.

În județul Vâlcea, 46% este procentul personalului didactic de predare care dorește să se vaccineze.  

Doamna inspector Mihaela Andreianu a declarat că pe măsură ce persoanele își vor arăta dorința de a se vaccina, din ce în ce mai multe persoane, inclusiv cadrele didactice, vor dori și ele să se vaccineze.

Suntem undeva pe la media pe țară. Vaccinarea nu este obligatorie, în plus există și situații medicale justificate cu care anumite cadre didactice nu se pot vaccina. Noi avem deocamdată estimativ numărul cadrelor didactice care și-au exprimat intenția de a se vaccina. Eu sper că pe măsură ce se vaccinează mai multe persoane, vor mai fi din colegii indeciși care vor lua, până la urmă, decizia să se vaccineze. Speranța mea asta este, că numărul cadrelor didactice din Vâlcea care se vor vaccina va crește.” ne-a declarat Inspectorul Școlar Județean Vâlcea, Mihaela Andreianu.

90% din personalul Inspectoratului Școlar Județean Vâlcea a declarat că dorește să se vaccineze

Aproape toate persoanele care lucrează la Inspectoratul Școlar Județean Vâlcea și-au declarat intenția de a se vaccina ca fiind pozitivă.

E un procent foarte bun, cu atât mai mult că cei câțiva colegi care au raportat că nu se pot vaccina au motive medicale. Procentul s-ar fi apropiat de 100%. La nivelul Inspectoratului Școlar Județean, colegii mei au înțeles importanța vaccinării, prin urmare au luat decizia de a se vaccina. ” ne-a declarat Inspectorul Școlar Județean Vâlcea, Mihaela Andreianu.

Pe 20 ianuarie 2021, și doamna Inspector Școlar Județean, Mihaela Andreianu, s-a vaccinat în centrul de la Drăgășani.

M-am vaccinat astăzi, printr-un noroc că am găsit o modalitate. Noi ne-am înscris pe platformă și am găsit un loc la Drăgășani și m-am vaccinat astăzi. M-am vaccinat, este bine, nu am avut niciun fel de reacție adversă” ne-a declarat Inspectorul Școlar Județean Vâlcea, Mihaela Andreianu.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *