Se va construi un centru comunitar pentru locuitorii din comuna Vaideeni, din fonduri europene

Comuna Vaideeni va beneficia de un centru comunitar

Proiectul „Centru comunitar integrat în comuna Vaideeni, județul Vâlcea” este finanțat prin bani europeni și a fost aprobat în ședința Consiliului Județean Vâlcea din data de 29 ianuarie 2021. Acest proiect va fi realizat în parteneriat cu primăria Vaideeni.

Valoarea totală a proiectului este de 669.262,13 lei.

„Este vorba despre un proiect pe care l-am gândit încă de anul trecut și care presupune înființarea unui punct de lucru care să ofere servicii medicale primare, dar și a unui centru de permanență ce va deservi populaţia din comuna Vaideeni și din localitățile limitrofe. Ca și parteneri în acest proiect, noi vom asigura partea de cofinanțare, respectiv suma de 190.911,23 lei, bani ce se vor folosi pentru plata tuturor cheltuielilor neeligibile.

În parteneriat cu primăria Vaideeni, mai avem un proiect în domeniul turismului, pe care îl vom implementa tot cu fonduri europene. Este vorba despre dezvoltarea satului de vacanță din zona Ursu Ursulețul, proiect ce cuprinde un parc de aventură, cu pârtie de schi, alpine coaster, tiroliene etc.” – a declarat Constantin Rădulescu, președintele Consiliului Județean Vâlcea.

Pe lângă fondurile europene ale proiectului, prin realizarea Acordului de Parteneriat, Consiliul Județean Vâlcea va sprijini financiar o sumă de 190.911,23 lei pentru plata cheltuielilor neeligibile ocazionate de implementarea proiectului:

  • Studii de teren cu o valoare de 2.737 lei
  • Proiectare și inginerie cu o valoare de 108.964,37 lei
  • Cheltuieli pentru consultanță cu o valoare de 45.743 lei
  • Cheltuieli cu asistența tehnică cu o valoare de 5.842,90 lei
  • Cheltuieli pentru comisioane, cote, taxe cu o valoare de 3.997,50 lei
  • Cheltuieli diverse și neprevăzute cu o valoare de 23.625,86 lei

Centrul comunitar integrat va deservi populația din comuna Vaideeni, dar și din localitățile limitrofe. Aceștia au ca cel mai apropiat punct, pentru a beneficia de servicii medicale primare, la spitalele din Horezu și din județul Vâlcea. Prin acest proiect, nu vor mai fi nevoiți să parcurgă distanțe mari pentru asistență medicală.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *