Primăria decide să rezolve doar 2 din numeroasele probleme din trafic – Noi sensuri giratorii și semafoare cu buton în Ostroveni

Primăria Municipiului Râmnicu Vâlcea a anunțat că va începe modernizarea noilor sensuri giratorii din Ostroveni și că se vor monta semafoare cu buton la Școala ”Anton Pann”.

Direcţia Administrării Domeniului Public demarează vineri, 5 februarie, lucrările de modernizare a celor două sensuri giratorii din cartierul Ostroveni date în folosinţă la finele anului trecut. Pe lângă lucrările specifice de amenajare şi de relocare a trecerilor de pietoni din imediata vecinătate, se vor monta şi două semafoare cu buton la trecerile de pietoni din zona Şcolii Gimnaziale ”Anton Pann” (de pe străzile Ostroveni şi Lucian Blaga), în vederea creşterii siguranţei elevilor care învaţă în această unitate şcolară; în ultima perioadă, astfel de semaforizări au mai fost montate la Şcoala Gimnazială nr. 10, la Şcoala Gimanzială ”Take Ionescu” şi la Şcoala Gimnazială nr. 5. După finalizarea lucrărilor din Ostroveni, DADP are în vedere modernizarea similară a sensului giratoriu de la intersecţia străzii Mihai Eminescu cu Calea lui Traian, din vecinătatea Inspectoratului Judeţean de Poliţie. ” se menționează într-un comunicat al Primăriei Râmnicu Vâlcea.

Totuși, problemele de circulație din Râmnicu Vâlcea persistă. În zonele deja asfaltate pe repede înainte în campania electorală au rămas numeroase guri de canal neacoperite sau acoperite necorespunzător, s-au realizat sensuri giratorii în aproape toate colțurile orașului, dar acestea sunt prea mici, putând provoca accidente rutiere pentru că, cel mai adesea, nu pot intra două mașini în același timp într-un astfel de sens, iar traficul continuă să fie infernal la orele de vârf pe unele străzi, mai ales acolo unde semafoarele sunt prost amplasate. De aceste probleme nu se ocupă nimeni, probabil pentru că reamplasarea unui semafor, de pildă, costă mult mai puțin decât un sens giratoriu. Râmnicenii au constatat deja că se plâng degeaba și cer rezolvarea problemelor de fond, pentru că vor primi în continuare doar mici reabilitări, de spoială.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *