Uniunea Europeană oferă pachete pentru râmniceni, dar Primăria este nemulțumită

Uniunea Europeană va ajuta vâlcenii prin distribuirea de produse de igienă și produse alimentare.

În total, municipiul Râmnicu Vâlcea a primit 950 de pachete de la Uniunea Europeană.

Cine sunt beneficiarii acestui proiect?

1. familiile şi persoanele singure cărora le este stabilit, prin dispoziţie scrisă a primarului, dreptul la un venit minim garantat acordat în baza Legii nr. 416/2001;

2. familiile beneficiare de alocaţie pentru susţinerea familiei acordată în baza Legii nr. 277/2010;

3. persoanele cu handicap grav şi accentuat, adulţi şi copii, victime ale calamităţilor sau aflate temporar în situaţii critice de viaţă evidenţiate prin anchetele sociale, cu domiciliul/reşedinţa în municipiul Râmnicu Vâlcea, precum şi persoanele care locuiesc în aşezările informale.

Cei responsabili de distribuirea ajutoarelor sunt Primăria Municipiului Râmnicu Vâlcea, alături de Direcția de Asistență Socială.

Distribuirea produselor de igienă şi a celor alimentare se va face în două etape:

– în perioada 10 – 12.02.2021, în intervalul orar 08.30 – 16.00, pentru beneficiarii de ajutor social şi de alocaţie pentru susţinerea familiei ale căror dosare complete sunt în evidenţele DAS (pe baza actului de identitate);

– începând cu data de 15.02.2021, în intervalul orar 08.30 – 16.00, pentru persoanele cu handicap grav şi accentuat, adulţi şi copii, pentru persoanele/familiile aflate temporar în situaţii critice de viaţă, precum şi pentru persoanele care locuiesc în aşezările informale, dar numai în urma înscrierii pe o listă suplimentară şi în limita stocului disponibil!

Înscrierea în listele suplimentare şi programarea pentru ridicarea produselor se pot face începând cu data de 10.02.2021 telefonic, la numerele 0250-741088, 0799-807237, 0787-371735, sau la sediul Direcţiei de Asistenţă Socială din strada General Magheru nr. 25, pe baza actului de identitate (original şi fotocopie), a certificatului de handicap valabil la data întocmirii listelor (fotocopie) sau după finalizarea anchetei sociale în cazul persoanelor aflate temporar în situaţii critice de viaţă. a declarat Primăria Municipiului Râmnicu Vâlcea printr-o postare pe Facebook.

Primăria se declară nemulțumită de numărul mic de pachete

Chiar dacă Uniunea Europeană a venit în ajutorul primăriei, aceștia consideră că tot nu este suficient pentru locuitorii din Municipiul Râmnicu Vâlcea.

Miercuri, 10 februarie, la sala de sport a fostului liceu ”Oltchim” demarează distribuirea produselor de igienă şi a ajutoarelor alimentare de la Uniunea Europeană deşi are aproape 6.400 de potenţiali beneficiari, municipiul Râmnicu Vâlcea a primit doar 950 de pachete!

Municipiului Râmnicu Vâlcea i-au fost repartizate doar 950 de seturi de pachete de igienă şi de pachete alimentare, în condiţiile în care în evidenţele DAS există 289 de persoane din primele două categorii, iar pentru restul de 661 de ajutoare sunt eligibili (numai din categoria persoanelor cu handicap grav şi accentuat) peste 6.100 de râmniceni! ” se menționează într-un comunicat al Primăriei Municipiului Râmnicu Vâlcea.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *