Investiţiile din comuna Voineasa aşteaptă adoptarea bugetului de sat

Bugetul pentru anul 2021 este unul de criză, are puține vești bune și multe vești proaste, ţinând cont de frâna bruscă pusă de pandemie economiei, cu repercusiuni de creştere a şomajului, cu venituri îngheţate şi multe cheltuieli tăiate. În aşteptarea adoptării bugetului de stat, primarul localităţii Voineasa, Gabriel Năstăsescu își creionează strategia de lucru pentru acest an. Nu există dezvoltare fără bani, iar primarul localităţii Voineasa cunoaşte bine acest lucru. Are proiecte întocmite, pentru care aşteaptă ghidurile de finanţare. Spune că proiectele prioritare sunt cele pentru modernizarea infrastructurii rutiere, apoi, în funcţie de programele de finanţare, are proiecte și pe alte capitole.

Investițiile sunt prioritare la Voineasa

Pentru creşterea atractivităţii localităţii Voineasa ca destinaţie turistică pe direcţiile cu potenţial maxim de dezvoltare cum ar fi turismul de relaxare şi de recreere, Gabriel Năstăsescu are depus la Compania Națională de Investiții un proiect pentru care aşteptă finanţarea, pentru amenajarea unei baze de agrement. Proiectul are un studiu de prefezabilitate în valoare de 10 milioane de euro.

„Așteptăm bugetul şi programele de finanţare. Avem în aşteptare foarte multe proiecte. Avem în plan demararea proiectului pentru baza de agrement care va cuprinde o piscină acoperită, piscine în aer liber, o sală de fitness, săli de saună şi de masaj, terenuri de sport şi de joacă pentru copii. Este un proiect extrem de amplu, care va ridica interesul turiştilor, un proiect care se va concretiza. Acest proiect este, cu siguranţă, un punct de plecare pentru ceea ce înseamnă „Voineasa turistică” și îl facem singuri, nu suntem sprijiniţi de nimeni. Aşteptăm bugetul şi liniile de finanţare guvernamentale şi europene ca pe Dumnezeu. În acest sens am depus un proiect pentru achiziţionarea pachetului IT pentru desfăşurarea orelor online de care elevii din localitate au nevoie. Prin acel Plan Național de Redresare și Reziliență, care se anunţă, vom depune cele 6 proiecte”, a punctat primarul localităţii Voineasa, Gabriel Năstăsescu.

Primarul identifică fonduri pentru introducerea canalizării

Voineasa are nevoie de canalizare. Primarul ne spune că localitatea a fost inclusă cu acest proiect în master planul judeţului prin POIM , dar a fost apoi scoasă de la finanțare în vara anului trecut: „Canalizarea este un proiect pierdut. Am fost scoşi cu acest proiect de la finanțare. Canalizarea trebuia realizată în zone extrem de importante pentru localitate, pentru dezvoltarea turismului, dar nimeni nu ia în calcul susţinerea acestei zone, prin fonduri pentru dezvoltarea zonei turistice existente. Am fost scoşi de la acest proiect pentru că nu îndeplinim condiţii. Mă voi duce să iau proiectul de la Apavil şi îl vom depune pe acest program, Planul Național de Redresare și Reziliență.

Primarul Gabriel Năstăsescu are și un proiect pentru asfaltarea ultimelor străduţe, însumând aproximativ 3 kilometri. Spune că, prin acest proiect, închide o mare parte de infrastructura rutieră de la Voineasa. În planurile administraţiei locale este şi branşarea localităţii la gazele naturale, pentru care este într-un parteneriat cu administraţia locală din Mălaia.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *