Din pricina programelor de finanțare slabe, proiectele administrației locale din Scundu stagnează

Proiectul de introducere a gazelor naturale din Scundu se află la început, fiind într-un parteneriat cu localităţile vecine Şirineasa, Pesceana şi Glăvile. „Proiectul de gaze este la început, suntem într-o asociere cu încă trei localităţi, abia suntem la stadiul de implementare a asociaţiei. Facem paşii legali în acest sens, şi să sperăm că se va concretiza”, a precizat viceprimarul cu atribuţii de primar Mihai Blejan.

Pentru anul acesta, administraţia locală din Scundu aşteaptă să fie aprobat bugetul pentru a se putea axa pe proiectele urgente de la nivel local. „Noi aşteptăm bugetul pentru acest an, încercăm să urmărim care va fi evoluţia investiţiilor la nivel național. În situaţia în care aceste proiecte nu vor fi promovate statul trebuie să răspundă, deoarece s-au cheltuit bani pentru studii și pentru proiectare, iar cetăţenii au nevoie de aceste investiţii. Un lucru trebuie sa fie înţeles: şi cetăţenii din cele mai mici sate, uitate de guvernanţi au drepturi, nu numai obligaţii faţă de stat. Noi am depus la FDI un proiect de asfaltare declarat eligibil, pentru care s-a semnat contractul de finanţare, dar acest program a fost apoi desființat de Guvernul PNL, considerând că şi aşa cetăţenii sunt învăţaţi să meargă pe drumuri de ţară. Iar pentru aceste investiţii nu suferă nu numai cetăţenii comunei Scundu, ci la nivelul întregii ţări. Al doilea proiect depus a fost pentru iluminatul public. Urma să demarăm lucrările după ce am semnat contractul de finanţare, dar Guvernul PSD a fost demis şi toate aceste proiecte esenţiale pentru cetăţeni şi pentru care s-au cheltuit bani, au fost retrase”, a precizat viceprimarul cu atribuţii de primar Mihai Blejan.

Administraţia locală din Scundu are depusă la Compania Națională de Investiții un proiect pentru amenajarea căminului cultural, dar și acesta este în așteptare, iar la Ministerul Dezvoltării există alte două proiecte: extinderea reţelei de apă şi reţelei de canalizare. Și pentru aceste proiecte de apă şi canalizare administraţia locală din Scundu mai are de aşteptat, fiindcă proiectele sunt în aceeaşi stare, de așteptare.      

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *