Scenariu roșu de luni pentru Râmnicu Vâlcea și alte 4 localități

Râmnicu Vâlcea, Șușani, Crețeni, Bujoreni și Golești vor intra în scenariul roșu de luni, 08.03.2021. Această decizie a fost adoptată de către Comitetul Județean Pentru Situații de Urgență Vâlcea în ședința extraordinară de lucru din 05.03.2021.

Măsurile dispuse se aplică în unitățile administrativ-teritoriale din județul Vâlcea pentru o perioadă de 7 zile.

Art. 3. Pentru prevenirea și limitarea răspândirii infecției cu SARS-CoVv-2, centrele comerciale/magazinele comerciale vor asigura pentru fiecare client o suprafaţă utilă neocupată de minim 4 mp și păstrarea distanţei de protecţie sanitară.

a) Numărul maxim de clienţi se va calcula în funcţie de suprafaţa centrului comercial/magazinelor și va fi afișat, prin grija administratorului, la intrarea în fiecare centru/magazin.

b) Accesul în centrele comerciale se va efectua prin realizarea  triajului epidemiologic (termometrizare digitală) și se va realiza unidirecţional: cale/flux de acces pentru intrare, respectiv cale/flux de acces pentru ieșire.

c) Administratorii/proprietarii vor pune la dispoziţie dezinfectant pentru clienţi și vor asigura dezinfectarea periodică a suprafețelor centrului comercial/magazinului.

În situaţia în care nu se poate desfăşura activitatea de către salariat în regim de telemuncă sau muncă la domiciliu şi în vederea evitării aglomerări transportului public, angajatorii din sistemul privat, autorităţile şi instituţiile publice centrale şi locale, indiferent de modul de finanţare şi subordonare, precum şi regiile autonome, societăţile naţionale, companiile naţionale şi societăţile la care capitalul social este deţinut integral sau majoritar de stat ori de o unitate administrativ-teritorială, având un număr mai mare de 50 de salariaţi, au obligaţia organizării programului de lucru astfel încât personalul să fie împărţit în grupe care să înceapă, respectiv să termine activitatea la o diferenţă de cel puţin o oră.” a declarat Comitetul Județean Pentru Situații de Urgență Vâlcea.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *