Investiţii în derulare şi noi obiective ale Primăriei Popeşti

La Popeşti, administraţia locală are proiecte depuse la Compania Naţională de Investiţii pentru extinderea reţelei de canalizare în satul Urşi şi asfaltarea drumurilor comunale pe o lungime de 5,2 kilometri, investiţii care sunt în lista de sinteză. Pentru a încheia asfaltarea tuturor drumurilor din localitate, Aurora Măgură mai are un proiect care se referă la 12 kilometri de drum, pentru care încearcă să identifice sursa de finanţare. În planurile primarului Aurora Măgură este şi modernizarea iluminatului stradal, dar şi construirea unei grădiniţe cu program prelungit.

Branşarea localităţii la sistemul de gaze naturale, proiect pregătit pentru finanţare

Faptul că lemnele pentru încălzirea gospodăriilor sunt destul de scumpe în comparaţie cu majoritatea veniturilor şi, la cererea cetăţenilor, primarul Aurora Măgură vrea să introducă reţeaua de gaze în localitate: „Introducerea gazelor naturale o văd realizabilă, cel puţin la noi, la Popeşti, mai ales că în satul Dăeşti se află conducta de gaz, şi ne-ar fi mai uşor să branşăm gospodăriile, comparativ cu alte localităţi. Am cerut aprobare de la Transgaz şi ne-au spus că ne vor da voie să ne legăm din această staţie. S-au făcut primii paşi. În acest sens, suntem într-o asociere cu alte două localităţi. Branşarea localităţilor la gaze naturale este o promisiune a Guvernului şi, pe acest considerent, cred că toţi primarii depun proiecte. Poate ne ajută Dumnezeu şi, pe lângă acest proiect extrem de important pentru comunitate vor da drumul şi la programele guvernamentale, dar şi la cele europene şi, pe lângă cele pe care le avem depuse la CNI, vom reuşi să mai rezolvăm o parte dintre problemele a localităţii. Nu sunt indiferentă la problemele oamenilor din Popeşti, la nevoile şi greutăţile cu care se confruntă aceştia. Pe lângă apropierea pe care o am faţă de oameni am reuşit să atragem fonduri, să mişcăm lucruri, să modernizăm două unităţi de învăţământ, respectiv Şcoala Gimnaziala Urşi-Popeşti şi Şcoala Gimnazială din satul Dăeşti.”, spune primarul Aurora Măgură.

Cel mai important proiect pentru comunitate rămâne însă introducerea sistemului de canalizare, un proiect în valoare de 2 milioane de euro, şi care cuprinde o reţea de 25 de kilometri în satele Popeşti, Meieni, Dăeşti şi Curtea. Se lucrează la acest proiect. Un alt proiect absolut necesar pentru comunitate, pentru care primăriţa a solicitat finanţare este modernizarea dispensarului uman din localitate, proiect finalizat, pentru care s-au atras deja aproximativ 6 miliarde de lei vechi.

Aurora Măgură, omul are aduce zâmbet fiecărui cetăţean

La Primăria Popeşti există o mână de oameni care, împreună cu primarul Aurora Măgură, fac ceea ce mulţi au uitat: nu-i lasă singuri pe cei neajutoraţi din localitate. Primăriţa ştie problemele fiecărui om: cui îi trebuie ochelari, cine trebuie să meargă la o consultaţie medicală, cine are nevoie de baston sau cui trebuie să-i ducă săptămâna aceasta medicamentele acasă. Pentru orice problemă, oricât de măruntă, oamenii din sat se plâng la primarul lor, iar Aurora Măgură este atentă la problemele fiecăruia. Copii, tineri şi vârstnici deopotrivă, găsesc o rază de speranţă în sprijinul acordat de primăriţa lor, iar cei necăjiţi găsesc puterea de a zâmbi din nou.

Oamenii care o cunosc şi ştiu ce face pentru comunitate spun că Aurora Măgură este un primar atipic. Este omul faptelor, al faptelor bune pe care le face oricând, nu doar în campania electorală. Falsa credinţă şi competiţia acerbă dăunează, spune primăriţa din Popeşti. Sună a fi reţeta de succes, însă Aurora Măgură ajută oamenii de când se ştie, iar ajutorul acordat vine de la sine, cu bucurie. Recunoaşte, însă că, de multe ori, întâmpină situaţii când nu poate să-i privească pe cei care se confruntă cu tot felul de nevoi.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *