La Berislăveşti, proiecte noi pentru comună se vor realiza în următoarea perioadă

La Berislăveşti au fost finalizate cele două proiecte de infrastructură rutieră, astfel cele 31 de străzi prinse în ambele proiecte au fost asfaltate ca la „carte”.

Pentru acest an, primarul Nicolae Popescu are în plan continuarea modernizării drumurilor comunale. Este vorba despre 6,5 kilometri de drumuri care în prezent sunt pietruiți. De asemenea, în plan se află şi construirea unui pod nou, în punctul Lotreni, care este necesar pentru cele 20 de gospodării din satul Rădăcineşti.  

„După finalizarea acestor proiecte de asfaltare intenţionăm să continuăm cu noi proiecte, de modernizare a infrastructurii. În primul rând vom asfalta drumurile noi făcute, în zona unde s-au concesionat terenuri pentru tinerii căsătoriţi. Prin urmare, această zonă este prioritatea mea. La capitolul „noi investiţii” se numără proiectul de asfaltare a drumurilor şi construcţia unui pod, la Rădăcineşti, în punctul Lotreni, proiect depus în primă fază la FDI. Cum acest program de finanţare s-a desfiinţat, încercăm să identificăm alte surse de finanţare”, ne-a precizat primarul Nicolae Popescu.

Proiecte cu bani atraşi sau din bugetul local se află în plină desfăşurare şi, după ce vor fi finalizate, vor crea oportunităţi de atragere a investitorilor, dar şi o creştere a nivelului de trai pentru comunitate. Proiecte vechi, dar şi proiecte noi pentru comună se vor realiza în următoarea perioadă. Toate acestea vor crea la final o infrastructură modernă în localitate.

Proiectele pentru infrastructura de drumuri nu sunt singurele din localitate

Administraţia locală mai are un proiect de construire a unei grădiniţe cu program prelungit, din fonduri europene, precum şi reabilitarea, cu ajutorul Arhiepiscopiei Râmnicului, a Mănăstirii Berislăveşti. Pe lângă aceste proiecte demarate de administraţia locală, Consiliul Judeţean Vâlcea s-a implicat în dezvoltarea turistică a localităţii, iar DJ 703G, numit şi „Drumul Domniţelor” a intrat în reabilitare cu fonduri europene. Prin acest proiect se va moderniza drumului judeţean 703G în lungime de 12,65 kilometri, care porneşte din localitatea Jiblea Veche, traversează comunele Sălătrucel şi Berislăveşti până la limită cu judeţul Argeş şi continuă apoi în judeţul Argeş, până la intersecţia cu DJ 703H, în localitatea Şuici, zonă unde este prevăzută realizarea tronsonului de autostradă A1 Piteşti – Sibiu, care va avea ca efect dezvoltarea turismului din zonă.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *