Investiţii în derulare şi noi obiective ale Primăriei Dănicei

La Dănicei, pe drumul judeţean din satul Dealul Lăunele a fost turnat asfalt pe o lungime de 1,5 kilometri, cu sprijinul Consiliului Judeţean. Lucrările de modernizare a drumului judeţean 678 B vor continua în perioada următoare, pentru asfaltarea sectoarelor de drum cuprinse între comuna Dănicei şi comunele Vitomireşti şi Cuca. De asemenea, administraţia locală a atras fonduri pentru construirea unui centru medical de permanenţă care să vină în sprijinul cetăţenilor. Prin acest proiect se vor amenaja mai multe cabinete specializate, iar centrul va asigura asistenţă medicală continuă şi va oferi cetăţenilor consultaţii, dar şi tratamente la recomandarea medicilor: „În localitate s-au finalizat lucrările de asfaltare a drumului judeţean 678B pe o lungime 1,5 kilometri. Noi îi mulţumim preşedintelui Consiliului Judeţean Vâlcea, Constantin Rădulescu, care, de fiecare dată, ne întinde o mână de ajutor. Este de apreciat fiindcă noi ştim ce înseamnă demararea unui proiect. Lucrările de asfaltare vor continua până la limita cu localitatea Vitomireşti, pe o lungime de aproximativ 2 kilometri şi pe o altă porţiune de drum, pe o lungime de 2,2 kilometri, până la limita cu localitatea Cuca. Prin urmare, odată finalizate lucrările, drumul judeţean va pune în valoare localitatea Dănicei. Tot în această perioadă s-a finalizat și studiul de fezabilitate pentru proiectul de construire a centrului medical de permanenţă. Lucrările vor fi finanţate prin Compania Națională de Investiții, iar clădirea se va construi în centrul localităţii şi are valoarea de un milion de euro. Prin urmare, în această perioadă vom depune proiectul în vederea finanţării. Centrul Medical de Permanenţă va fi o clădire cu parter şi etaj, cu cabinete medicale dotate, care va avea inclusiv apartamente pentru cadrele medicale. Centrul va fi unul modern şi va avea dotări la standarde europene”, a precizat consilierul juridic Ionuţ Narcis Voiman.

Centrul de asistenţă socială va deveni funcţional în vara acestui an

În localitate, foarte curând, centrul de asistenţă socială va fi funcţional. Primarul spune că după Paști se vor face angajări pentru personalul necesar. Centrul de asistenţă socială din Dănicei este o clădire nouă, care are o capacitate de 54 de persoane, cu toate spațiile aferente: sală de conferințe, cabinete medicale, saloane și cabinete specifice pentru personal. De serviciile oferite la centrul de zi din localitate vor beneficia persoanele vârstnice: „În total 11 locuri de muncă se vor crea prin acest proiect, care vor fi finanţate prin POCU. Pentru acest proiect s-a semnat contractul de finanţare. În localitate se construieşte un cămin cultural, iar pentru construirea unei primării s-a aprobat studiul de fezabilitate, şi cred că anul acesta vom primi finanţare. În prezent lucrăm la proiectul tehnic, apoi va începe licitaţia. Eu mă lupt, nu mă las, vreau să avem şi acest proiect până în toamnă concretizat, ca lucrare în teren. În clădirea aceasta, în care ne desfăşurăm activitatea suntem proprietari doar la parter, şi nu îndeplineşte toate condiţiile unei primării. Am lăsat la final acest proiect fiindcă localitatea avea alte nevoi, mult mai importante. În prezent avem trei proiect care, zic eu sunt importante: construirea unei noi primării, asfaltarea drumurilor comunale pe o lungime de 7 kilometri şi branşarea localităţii la gaze naturale, pentru care lucrăm la studiul de fezabilitate”, a precizat primarul localităţii Dănicei, Dumitru Pirneci.

Prin acest proiect se va asfalta drumul sătesc din satul Lăunele – Ciuta, în lungime de 1840 de metri, drumul comunal din dealul Orezului, pe o lungime de1250 de metri, în satul Valea Scheiului se va moderniza drumul care face legătura cu localitatea Cuca, pe o lungime de 1166 de metri și drumul comunal Rădeşti, pe o lungime de 650 metri. Vor fi reabilitate de asemenea DC181A pe o lungime de 950 metri şi DC 181 B, pe o lungime de 1500 metri. 

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *