Parteneriat între Primăria orașului Ocnele Mari și Consiliul Județean Vâlcea pentru realizarea unui complex turistic balnear

Demararea procedurilor în vederea realizării în stațiune a unui complex turistic balnear

Un parteneriat public între Consiliul Județean Vâlcea și Orașul Ocnele Mari are ca scop realizarea în stațiune a unui complex turistic balnear.

Pentru anul acesta, ne-am propus să reabilităm DJ 650 Ocnele Mari-Bunești, pentru ca localnicii și turiștii care vin în stațiune să circule pe un drum bun. Ne gândim și la un proiect comun. Așa cum ne-am asociat cu localitățile Vaideeni sau Vlădești pentru realizarea unor proiecte pe turism, așa vom face și cu orașul Ocnele Mari. În parteneriat cu Primăria, ne propunem să dezvoltăm o bază de tratament și servicii. Orașul Ocnele Mari are potențial turistic, pe care noi ne dorim să îl creștem, așa cum se întâmplă în celelalte stațiuni vâlcene.” – Constantin Rădulescu, președintele CJ Vâlcea.

Este vorba despre un parteneriat public, care urmează să fie încheiat, intre Consiliul Județean Vâlcea și Primăria Ocnele Mari. Vizează dezvoltarea turismului în localitate pe o perioada mult mai mare de timp pentru a putea extinde sezonul în afara celor 3 luni. Mai avem în desfășurare asfaltări, construirea de trotuare și poduri. „ ne-a declarat primarul Orașului Ocnele Mari, Remus Gabriel Sasu.

Orice afaceri și orice investitori sunt avantaje bine primite în oraș, însă dezvoltarea specificului turistic este prioritar

 „Având în vedere că suntem un oraș turistic, din punct de vedere economic, majoritatea afacerilor din oraș au fost afectate de pandemie. Cifrele tuturor au scăzut de când au început restricțiile și pandemia. Probabil că anul acesta vă fi și mai rău dacă vă continua situația în același fel. În mare parte depinde de deciziile care se iau la nivel central și normele care se impun. Dacă nu se vă mai permite deschiderea ștrandurilor sau salina, vom avea mult de suferit deoarece acestea sunt principalele atracții turistice de aici. „ne-a declarat primarul Orașului Ocnele Mari, Remus Gabriel Sasu.

Nu trebuie să inventam alte tipuri de afaceri unde specificul nostru este turismul. Vrem să atragem investitori că să dezvoltam aceasta ramura cât mai bine. Sunt mai multe tipuri de investiții care se pot realiza: stații de tratament, horeca și orice care aduce un surplus zonei noastre turistice. Nu zic să nu primim și pe alții, însă acesta este specificul nostru pe care ne-am pliat.  ne-a declarat primarul Orașului Ocnele Mari, Remus Gabriel Sasu.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *