La Scundu,colectarea selectivă a gunoiului se dovedeşte de succes

La Scundu, locuitorii colectează deşeurile reciclabile selectiv, în saci de plastic coloraţi specific, furnizaţi în mod gratuit de operatorul de salubritate. Astfel, problema gunoiului aruncat până acum la marginea satului este pe calea ce bună, şi va dispărea.

„Primul pas a fost să-i informăm pe cetăţeni pentru predarea sacilor pentru colectarea selectivă pe categorii: sticlă, carton, plastic, hârtie, etc. Această acţiune se face de patru săptămâni, şi se dovedeşte a fi de succes. Până în acest moment 60% dintre cetăţenii localităţii au primit sacii de colectare, urmând ca încet, încet, să acoperim în întregime gospodăriile din localitate. Această colectare selectivă a gunoiului va deveni foarte curând o obişnuinţă. Astfel vom stopa creşterea depozitelor de deşeuri care nu numai că poluează masiv mediul, dar creează şi o imagine dezolantă comunei. Ridicarea gunoiului se face în fiecare săptămână, în ziua de miercuri, şi merge foarte bine. Oamenii au înţeles şi sunt receptivi la acţiunea noastră”, a precizat viceprimarul cu atribuţii de primar, Mihai Blejan.

Curăţenia de primăvară

O dată ce vremea se va îndrepta, viceprimarul cu atribuţii de primar Mihai Blejan va da startul acţiunii anuale de curăţenie de primăvară. Ca în fiecare an, se va curăţa domeniul public din faţa gospodăriilor, fiecare cetăţean face curat în jurul locuinţelor, îşi va vărui pomii şi gardul, se vor curăţa şanţurile, podeţele şi porţiunea de drum din faţa gospodăriei. Totodată, administraţia locală din Scundu îndeamnă cetăţenii să participe activ la această campanie şi să dea o mână de ajutor: „Am vorbit inclusiv cu preoţii, pentru a ne sprijini şi a informa cetăţenii când vin la slujbe să participe activ la această campanie şi să dea o mână de ajutor. Acţiunea o vom face într-una dintre aceste duminici, înainte de Paşte. Vor participa, ca în fiecare an, alături de angajaţi, toţi cetăţenii din sat şi, cu cât suntem mai mulţi, cu atât treaba se va face mult mai bine. Vom igieniza întreaga albie a pârâului Scundu, vom îndepărta resturile şi deşeurilor menajere depozitate în locuri neautorizate, fiindcă ne dorim o localitate curată”, a precizat viceprimarul cu atribuţii de primar Mihai Blejan.

Astfel de activităţi de igienizare se derulează pe parcursul întregului an, însă cele mai importante sunt în fiecare primăvară, înaintea sărbătorilor de Paşte.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *