Aurora Măgura: „Preşedintele Consiliului Judeţean a ales să împartă echitabil „sărăcia” primită de la Guvernul Liberal”

Fondurile alocate administraţiilor locale în acest an de pandemie sunt unele de supravieţuire. Primarul localităţii Popeşti, Aurora Măgura precizează că, din bugetul de anul acesta nu-şi permite să aloce fonduri pentru investiţii majore, cheltuielile vor fi mult mai restrânse, bugetul fiind bazat în principal pe includerea sumelor necesare cheltuielilor de supravieţuire din punct de vedere financiar. Pentru proiectele mari de dezvoltare a localităţii, primăriţa din Popeşti aşteaptă cu nerăbdare ghidurile de finanţare europene sau guvernamentale.

Apreciază însă felul în care au fost distribuiţi banii de la Consiliul Judeţean, subliniind faptul că toate localităţile, indiferent de culoarea politică a primarului, au beneficiat de sprijinul acordat de preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, în timp ce localităţile conduse de primari PSD au fost practic şterse de pe harta judeţului de Guvernul liberal când s-au făcut alocările de fonduri.

„Bugetul nu este atât pe cât ne aşteptam, este mai mic decât cel de anul trecut, dar încercăm să le rezolvăm pe toate. Nu mă gândesc la investiţii majore, pentru acestea aşteptăm ghidurile de finanţare. Facem mai puţine investiţii din buget ca să putem achita furnizorii şi cheltuielile pe care trebuie să le avem. Însă, în această perioadă, am primit de la Consiliul Judeţean o sumă de care ne putem folosi şi noi, şi sunt foarte încântată referitor la modul de alocare a fondurilor. Toţi primarii, indiferent de culoarea politică au primit bani. Preşedintele Consiliului Judeţean nu a ţinut cont de partidul din care face parte primarul acelei localităţi, chiar dacă trebuia să adopte aceeaşi metodă pe care liberalii au ales-o, prin care localităţilor care aveau primari PSD nu li s-a alocat nici un leu. A fost o nedreptate evidentă, căreia i-au căzut încă victime localităţile cu primari PSD. Cu toate acestea, preşedintele Consiliului Judeţean a ales să împartă în mod echitabil „sărăcia” primită de la Guvernul liberal, şi este de apreciat. A reuşi să închidă gura multor „flencănitori”, şi poate fi un exemplu şi pentru liberali. Fiindcă banii pe care-i primesc localităţile nu-i duce nici un primar acasă, sunt pentru dezvoltarea comunelor, cu toţii vrem să facem ceva pentru comunitate. După campanie nu are importanţă din ce partid este primarul”, a precizat primarul Aurora Măgura.

Primăria din Popeşti, pe lista alocării fondurilor pentru repararea unui pod

Primăria Popeşti are nevoie de fondurile necesare refacerii în regim de urgenţă a podului de peste pârâul Valea Mare, din zona „La Bălteanca”, după ce acesta a fost rupt de ape în perioada puternicelor inundaţii de anul trecut.

Primarul a explicat că, din estimările iniţiale, valoarea proiectului este de 1500 de mii de lei, iar Prefectura a cerut transmiterea devizului. „În satul Popeşti, podul peste pârâul Valea Mare este distrus de ape şi stă să cadă, în urma ploilor de anul trecut. Pe teren au venit comisii din partea instituţiilor statului, au văzut problema, fiindcă podul este singura cale de acces pentru comunitatea din satul Popeşti, în punctul „La Bălteanca”. Pentru refacerea podului Prefectura ne-a cerut un deviz estimativ. În situaţia în care este podul, eu cred că trebuie să ni se aloce fondurile necesare, fiindcă este vorba despre o comunitate de peste 25 de gospodării care riscă, în orice moment, să rămână izolate. În zona respectivă sunt şi copii care merg la şcoală, fiind singura cale de acces. Există, este adevărat un podeţ, dar pe care este destul de riscant să se treacă dintr-o parte în alta şi nu mai putem vorbi despre situaţiile când este nevoie de urgenţa unei salvări sau a unei maşini de pompieri. Reprezentanţii celor două comisii de la Prefectură şi Administraţia Bazinală de Apă Olt au confirmat că este o situaţie gravă, şi cred că ni se vor aloca fonduri necesare, fiindcă ulterior ni s-a cerut să transmitem şi devizul. Valoarea proiectului este de 1500 de mii de lei, o valoare mare pentru un buget de 20.000 mii de lei pe care îl are Primăria Popeşti”, a precizat primarul localităţii Popeşti.

Aurora Măgura consideră că orice modalitate de a scrie proiecte şi de a beneficia de fonduri pentru dezvoltarea comunităţii este benefică. Are la Compania Naţională de Investiţii proiecte depuse pentru asfaltarea drumurilor pe o lungime de 5,2 kilometri şi extinderea canalizării în satul Urşi şi pentru o parte din satul Popeşti. 

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *