Construirea Mănăstirii „Izvorul Tămăduirii” de la Scundu se oficiază pe 20 iunie

Într-un loc binecuvântat de Dumnezeu şi de natură, o nouă „scară” spre cer se ridică la Scundu

Înconjurată de pădurea veşnic verde, de piscurile acoperite în miezul primăverii, de apele reci ale pârâiaşului de la poalele dealului, cu susur dulce, Mănăstirea Scundu, cu hramul „Izvorul Tămăduirii” a fost ridicată atunci când, pe cer a apărut, după o ploaie caldă de vară, un curcubeu luminos, aidoma aureolei sfinţilor din icoane, dăruindu-le celor care au ridicat-o speranţă şi mulţumire în suflet.

„Acolo unde bisericuţa este de lemn, sufletele enoriaşilor vor fi cu siguranţă de aur”, transmitea cu ani în urmă Părintele Patriarh Justinian Marina.

Cu siguranţă aici, la Mănăstirea Scundu, cu hramul „Izvorul Tămăduirii” sufletele maicilor sunt de aur, pentru că se străduiesc, iar aşezarea este un loc frumos, un loc de poveste. Biserica este destinată credincioşilor, pentru speranţă şi înţelegerea între oameni,  este un loc de reculegere şi rugăciune, deschis tuturor celor care au bunăvoinţă.

Se spune că „trecerea unui om pe pământ se cunoaşte după ceea ce a lăsat în urma lui”

Mănăstirea este înfiinţată la iniţiativa primarului Dumitru Blejan, care a vrut ca şi în comuna sa să fie o mănăstire. Astfel, a luat legătura cu Înalt Preasfinţitul Gherasim pentru a alege un loc potrivit pentru ridicarea mănăstirii. La început s-a dorit să aleagă un loc la poalele dealului din satul Crâng, dar, fiindcă locul nu era prielnic, deoarece drumul era prea greu, s-au decis ca locaţia actuală să fie locul de ridicare al lăcaşului de cult. În anul 2007 au început lucrările la biserica de lemn şi tot în anul 2007 s-a construit şi clădirea în care sunt chiliile maicilor, iar pe data de 15 august 2009 s-a sfinţit lăcaşul, cu binecuvântarea Înalt Preasfinţitului Gherasim.

Mănăstirea „Izvorul Tămăduirii” de la Scundu, un inedit lăcaş de cult, este una dintre bijuteriile coroanei Vâlcii de mănăstiri şi schituri

„Întreaga construcţie a Mânăstirii cu hramul Izvorul Tămăduirii din localitatea noastră este în totalitate din lemn şi este în curs de finalizare, iar pe data de 20 iunie o vom inaugura. Lăcaşul va fi un punct de atracţie atât pentru turişti, cât şi pentru enoriaşi, fiind una dintre bijuteriile coroanei Vâlcii de mănăstiri şi schituri. Construcţia s-a ridicat acolo unde a apărut un curcubeu luminos de toată frumuseţea, după o ploaie. În prezent se mai lucrează la interiorul mănăstirii şi la mici retuşuri la partea de exterior. Mănăstirea Scundu, cu hramul „Izvorul Tămăduirii” se află în satul Crâng, iar drumul de acces până acolo este inclus într-un proiect de modernizare, depus în vederea finanţării, pentru care inclusiv s-a desemnat constructorul, fiind în aşteptarea alocării fondurilor. Drumul va fi modernizat cu asfalt, rigole şi podeţe”, a precizat viceprimarul cu atribuţii de primar, Mihai Blejan.

Ridicarea lăcaşului religios reprezintă înălţarea unui monument de linişte sufletească şi de speranţă pentru întreaga comunitate, pentru mii de vâlceni, ca şi pentru oricine trece prin Scundu. Până la finalizarea lucrărilor slujbele se oficiază în biserica din apropierea mănăstirii.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *