Chimia este vicecampioană națională la junioare 1!

Chimia Rm. Vâlcea s-a întors cu medaliile de argint de la turneul final de junioare I, care s-a disputat la Turda, în perioada 25-29 mai, o performanță extraordinară pentru echipa pregătită de Nicoleta Lazăr și Dana Joița.

Chimia (FOTO: Dan Potor) s-a calificat la turneul final cu un dram de șansă, după ce a încheiat Grupa Valoare 2 pe locul 3, la egalitate de puncte cu ocupanta locului 2, Sepsi, dar dezavantajată de meciurile directe. Alături de locurile 1 și 2, la turneul final s-a calificat și două din cele trei echipe de pe locurile 3, printre care și Chimia, care nu părea însă o candidată la medalii.

La turneul final de la Turda, echipa pregătită de Nicoleta Lazăr și Dana Joița a fost repartizată alături de CSS 2 Baia Mare, CSM Corona Brașov și CS Arena Târgu Mureș. În primul joc, Chimia a învins pe CSS 2 Baia Mare, scor 37-33, un joc în care s-a desprins în repriza secundă. În al doilea joc, unul decisiv pentru calificarea în semifinale, vâlcencele au remizat, 32-32 (16-22) cu Arena Tg. Mureș. Conduse cu cinci goluri cu cinci minute înainte de final, junioarele vâlcence au reușit o revenire extraordinară și au marcat de cinci ori, fără a mai primi niciun gol. A fost punctul care până la urmă avea să aducă semifinalele!

În ultimul joc din grupă, Chimia își asigura calificarea dacă nu pierdea cu Corona Brașov, dar a cedat cu 24-33 și astfel a așteptat rezultatul din ultimul meci al grupei. Arena prindea locul 2 dacă câștiga cu Baia Mare, având golaveraj superior, dar a reușit doar o remiză și astfel Chimia a mers în semifinale. Norocul ține cu cei puternici!

În penultimul act, Chimia era clar outsider în disputa cu CSM București, echipă care câștigase cealaltă grupă cu punctaj maxim. Vâlcea a prins însă o zi de grație și a început ca din tun, conducând cu 9-2. Apărarea a fost de netrecut, portarul Marica a făcut minuni și astfel chimistele au câștigat clar, 27-21!

Sâmbătă, în finala mare, Chimia a dat din nou peste Corona, a patra întâlnire în acest an dintre cele două echipe. Ca și în precedentele trei dăți, Brașovul a fost din nou mai bună și a câștigat finala cu 28-22. Stoarsă de energie după semifinala cu CSM, Vâlcea a revenit din nou spre final, s-a apropiat la trei goluri, dar nu a mai putut întoarce rezultatul. Echipa pregătită de Nicoleta Lazăr și Dana Joița a câștigat astfel medaliile de argint, o performanță de răsunet, care merită toate laudele. Extrema dreapta Andreea Coman a fost golghetera turneului, dar și alte jucătoare talentate pot face în vară pasul spre Liga Florilor.

”Un rezultat excepțional”

Tehnicianul principal al Chimiei, Nicoleta Lazăr nu a lipsit niciodată de la un turneu final, de când antrenează. Încă o dată, munca a fost încununată cu o medalie strălucitoare.  ”Este un super rezultat, excepțional, mai ales că este și la junioare 1 și nimeni nu ne-a dat nicio șansă la medalii. Sunt multe jocuri la un turneu final, cinci meciuri în cinci zile este foarte dificil, mai ales când ai o bancă scurtă și e greu să faci schimbări. Fetele merită tot respectul nostru pentru ce au făcut și pentru că și-au dorit atât de mult să câștige, au reprezentat cu cinste clubul Chimia. Rămânem în formula asta și la anul, vom fi aceeași echipa, am jucat cu fete născute în  2003 în totalitate, am avut câteva chiar și de la 2005. Multe din fete au șansa să facă pasul spre Liga Florilor, dar ele mai pot să joace pentru noi încă un an la junioare 1” a declarat Nicoleta Lazăr.

LOT CS CHIMIA RÂMNICU VÂLCEAJUNIOARE 1

Portari: Elena MARICA-BERCU (2003), Maria-Alexandra DUMITRIU (2003).

Linia de 9 metri: Gabriela ISTRATIE (2003), Diana-Maria DINCĂ (2003), Cristina SANDU (2002), Ana-Maria STANA (2003), Alexia IORDACHE (2003), Alexia CARALICEA (2005).

Extreme: Augustina-Aida CLENCI (2003), Gabriela-Raluca ȚUCU (2003), Andreea-Alexandra COMAN (2003), Elena-Bianca DRĂGOESCU (2005).

Pivoți: Andreea-Claudia COMĂNESCU (2003), Andreea AILINCĂI (2003).

Antrenor principal: Nicoleta LAZĂR.

Antrenor secund: Daniela-Gabriela JOIȚA.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *