Județul Vâlcea: Relaxările continuă încă 14 zile

Membrii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Vâlcea, întruniți în ședință extraordinară la ordinul prefectului Sebastian Fârtat, au aprobat astăzi, 29 mai 2021, noi măsuri în vederea gestionării pandemiei de COVID-19 în județ, ca urmare a modificării ratei de incidență cumulată a cazurilor de îmbolnăvire în ultimele 14 zile în anumite localități.

Astfel, potrivit Hotărârii CJSU Vâlcea nr. 34/2021, începând cu data de 31 mai a.c., ora 00:00, în funcție de incidența înregistrată în fiecare localitate, autoritățile locale, operatorii economici și persoanele fizice și juridice din județ, vor pune în aplicare prevederile Hotărârii Guvernului nr. 531/10.05.2021 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 13 mai 2021, modificată și completată prin Hotărârea Guvernului nr. 580/27.05.2021.

Conform acestor prevederi, interdicția de circulație a persoanelor în afara locuinței/gospodăriei pe timp de noapte, precum și restricțiile de funcționare a operatorilor economici publici și privați au fost eliminate pentru toate localitățile în care incidența cumulată a cazurilor noi de îmbolnăvire în ultimele 14 zile este sub 4/1.000 de locuitori.

De asemenea, purtarea măștii de protecție nu mai este obligatorie în toate spațiile publice deschise, potrivit deciziei membrilor CJSU Vâlcea, în județ, masca de protecție fiind în continuare necesară la locul de muncă și în spațiile publice cu potențial de aglomerare cum ar fi: piețele, târgurile, bâlciurile, talciocurile, stațiile de transport în comun, mijloacele de transport în comun, spațiile comerciale, sălile de așteptare, gările, autogările și spațiile de comerț pentru produse meșteșugărești și artizanale. Totodată, sunt exceptate de la obligativitatea purtării măștii de protecție, persoanele care lucrează în spații închise (birouri) în care își desfășoară activitatea maximum 5 persoane, cu condiția ca aceste persoane să fie toate vaccinate împotriva COVID-19 (schema completă), iar în zonele respective accesul publicului și al altor angajați este interzis. Facem precizarea că în spațiile închise comune, masca este în continuare obligatorie.” a declarat Instituția Prefectului Vâlcea.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *