Impact Real

Un ziar aproape de oameni
Grădiniţă modernă cu program prelungit, la Berislăveşti

Pornind de la principiul potrivit căruia viitorul localităţii Berislăveşti depinde de educaţia copiilor, învăţământul este şi va fi prioritatea administraţiei locale.

În acest sens comuna se poate lăuda, începând cu acest an şcolar, cu una dintre cele mai moderne grădiniţe cu program prelungit, care poate concura cu cele din mediul urban. În opinia primarului educaţia constituie o prioritate pentru administraţie şi, în consecinţă, proiectele administraţiei locale tratează cu seriozitate susţinerea învăţământului, un domeniu extrem de important.

Educaţia este prioritară pentru administraţia locală

Noua investiţie în învăţământ de la Berislăveşti, grădiniţa cu program prelungit va avea trei grupe cu câte douăzeci de copii fiecare. Noua construcţie este disponibilă atât pentru copiii din localitate, cât şi pentru cei din zonele învecinate: „Pentru formarea unui om cei mai importanţi ani sunt cei petrecuţi la grădiniţă şi în clasele primare. Aceasta este părerea mea, dar aşa spun inclusiv specialiştii, şi s-a dovedit acest lucru. Prin urmare, acesta este motivul pentru care noi, primăria, tratăm cu foarte mare seriozitate procesul de învăţământ. În acest sens s-au atras fonduri pentru proiecte ample, care au presupus construirea de la zero, reabilitarea sau dotarea locaţiilor de învăţământ din localitatea noastră”, este de părere primarul Nicolae Popescu.

Administraţia locală a luat toate măsurile astfel încât noua locaţie să beneficieze de un spaţiu modern şi de un cadrul prietenos pentru cei mici de a învăţa şi a se juca în condiţii de siguranţă. Noua locaţie dispune de săli de clasă prietenoase, cabinet medical, sală de mese, spaţii administrative, etc. şi vine în sprijinul părinţilor care doresc să ştie că pot merge liniştiţi la serviciu în timp ce micuţii lor învaţă, se joacă şi se dezvoltă în condiţii optime. Primarul Nicolae Popescu va încerca să facă un contact cu o firmă de catering, astfel încât cei mici să poată servi o masă caldă la prânz.

Sală de sport funcţională, pe agenda primarului

Pentru perioada următoare, primarul Nicolae Popescu, intenţionează, după deschiderea programelor de finanţare să atragă fonduri şi pentru construirea unei săli de sport: „Pentru copii este necesară o sală de sport, însă, pentru această investiţie, primul pas este identificarea terenului. Am o viziune tânără, şi plănuiesc inclusiv înfiinţarea unei echipe de fotbal în localitate, dar asta după ce vom amenaja baza sportivă. În prezent avem un teren de sport sintetic de 50 de metri”, ne-a declarat primarul Nicolae Popescu.

Primarul are deja în implementare mai multe proiecte cu finanţare europeană şi guvernamentală, are în lucru proiecte frumoase din bugetul local, precum şi multe planuri de viitor, dar, cel mai important, are la primărie o echipă care a înţeles că misiunea primarului este pentru rezolvarea tuturor problemelor comunităţii.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *