„Drumul Athosului Românesc”, asfaltat în totalitate

Săptămâna trecută s-a finalizat turnarea primului strat de asfalt pe DJ 658, în lungime de 13,4 kilometri. Acest drum este singura cale de acces către Mănăstirea Frăsinei. Proiectul este unul complex, care cuprinde, pe lângă asfaltarea drumului, şi reabilitarea a şase poduri, construcţia a patru poduri noi, ziduri de sprijin, rigole, podeţe şi zone de acces către proprietăţi. Pentru modernizarea drumului DJ658 Muereasca – Mănăstirea Frăsinei, Consiliul Judeţean Vâlcea investeşte circa 10 milioane de euro, bani guvernamentali. „Le mulţumesc tuturor celor care au crezut, alături de mine, în acest proiect, dar şi  colegilor mei de la RAJDP, care muncesc zi de zi pentru realizarea acestuia”, a apreciat Constantin Rădulescu, preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea.

Drumul către Mănăstirea Horezu a fost  de asemenea modernizat în totalitate. În prezent continuă lucrările de asfaltare pe DJ 669 Dealul Ulmului (DN 67) – Romani, drumul de acces către Mănăstirea Horezu. În primăvara acestui an s-a asfaltat o porţiune de 1,2 km din acest drum, iar acum se toarnă asfalt pe ultimul tronson, astfel încât să fie şi acest drum modernizat de la un capăt la celălalt. Prin realizarea acestor ultime lucrări se va asigura o circulaţie corespunzătoare şi în deplină siguranţă către Mănăstirea Horezu.

Alunecare de teren rezolvată la Titeşti

Pe 29 iunie 2021 au început lucrările de reabilitare a drumului judeţean 703, dintre Racoviţa şi Titeşti, după ce platforma acestuia fusese afectată de o alunecare de teren. „Am dat ordinul de începere a lucrărilor pentru refacerea drumului judeţean 703P Racoviţa – Titeşti. Drumul a fost grav afectat de o alunecare de teren, în anul 2018, pe raza comunei Titeşti, iar pentru înlăturarea efectelor acesteia am solicitat şi am obţinut finanţare din Fondul de intervenţie la dispoziţia Guvernului, în acelaşi an. Investim aici circa 450.000 de lei în lucrări care presupun refacerea sistemului rutier, asigurarea scurgerii apelor, precum şi consolidarea zonei, prin construcţia şi montarea de parapeţi de siguranţă”, afirmă preşedintele CJ Vâlcea, Constantin Rădulescu.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *