Luni, ziua cea mare pentru Minerul Costești

Minerul Costești a retrogradat în mod rușinos sezonul trecut din Liga a III-a, dar ar putea să continue la același nivel dacă va primi luni un loc de la FRF

Minerul a primit cadouri cu nemiluita de la FRF, începând cu promovarea deși nu a jucat niciun meci de ”baraj” pentru că a greșit testele. Apoi, deși a terminat Seria 7 pe ultimul loc, cu doar 7 puncte acumulate în 18 partide, nu a retrogradat direct. A primit din nou cadou șansa unui ”baraj” de supraviețuire cu o echipă de la județ, dar a pierdut și ”dubla” cu Simian.

Acum, Minerul  a depus din nou cerere de a juca în Liga a III-a, pentru a profita dacă sunt mai multe echipe retrase sau desființate, așa cum este cazul Măgurii Cisnădie. Echipele retrogradate din Liga a III-a au prioritate pentru a primi locuri, astfel că există ceva șanse ca Minerul să continue.

Federația va anunța luni, după ședința Comitetului Executiv, cele 100 de echipe care vor fi împărțite în 10 serii.

Minerul are restanțe importante la salarii și a pierdut deja câțiva jucători, precum Mihalcea sau C. Vlădoi, care au semnat cu echipe de la județ. Dacă va primi din nou loc la Liga a  III-a, Costeștiul are nevoie de reorganizare completă a conducerii și a lotului, pentru a nu se mai face de râs. 

”Dacă vom primi loc la Liga a III-a, vom modifica lotul, vom pune mai mult accent pe juniori, mai puține puncte ca sezonul trecut nu putem acumula. De asemenea, vreau să am la echipă jucători care vin zilnic la antrenamente, nu să vină doar la meciuri. Așteptăm răspunsul FRF și dacă va fi unul afirmativ, am avea o lună și jumătate să ne organizăm, ar fi mai mult timp decât vara trecută” a anunțat antrenorul-jucător Marius Vlădoi.

Minerul a abordat sezonul trecut cu un lot îmbătrânit și cu o mentalitate de județ, iar rezultatele rușinoase nu au surprins pe nimeni. Îi va fi greu să găsească jucători de calitate în județ, toți fiind luați de Dăești sau Horezu.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *