SCM își ”turează” motoarele

SCM Rm. Vâlcea a câștigat lejer primele teste ale verii, ambele în Sala Sporturilor Traian: 31-22 cu Dacia Mioveni și 34-18 cu Știința București.

Vineri seara, echipa pregătită de Goran Kurtes a întâlnit pe Dacia Mioveni. După un joc echilibrat în prima parte, vâlcencele s-au desprins în partea secundă și au câștigat cu 31-22.

Sâmbătă dimineață, tot în Sala Traian, Vâlcea a învins cu 34-18 pe Știința București. Nou-promovata a pus însă probleme în primele 20 de minute, în care jocul a fost echilibrat. Kiki Liscevic a avut multă poftă de joc și a condus atacurile echipei vâlcene, iar Irina Glibko și Asma Elghaoui au fost și ele în vervă. Nu au jucat la echipa vâlceană Gonzalez (cu naționala Spaniei la Olimpiadă), Florica și Minevskaja (aflate în recuperare după accidentări). Au fost două amicale de ”încălzire” pentru roș-albastre, pentru care urmează progresiv teste mai dificile.

Revenită ca secund la echipă după un an de pauză, Mia Rădoi spune că problemele echipei din defensivă vor fi remediate în perioada următoare. ”Au fost primele jocuri în noua formulă, după perioada de pregătire se vede că nu avem încă omogenitate, dar au fost două jocuri bune de verificare. Mai sunt destule lucruri de pus la punct în apărare, pe care le vom rezolva până începe competiția oficială. Scopul amicalelor a fost să se închege jocul, toate fetele au avut șanse să joace, ne-am atins obiectivele. Am văzut ce lipsuri avem și unde trebuie lucrat, iar îmbucurător este faptul că toate fetele și-au făcut treaba. Chiar dacă în primele reprize din ambele jocuri am avut pornirea mai grea, în partea secundă s-a văzut pregătirea fizică și am reușit să ne desprindem. La următoarele meciuri amicale, încercăm să punem la punct apărarea. Toate jucătoarele nou-venite s-au integrat ușor în colectiv, vom fi o echipă unită și la bine și la greu, acesta poate fi atuul nostru” a anunțat fosta mare jucătoare a Oltchimului și a naționalei.

Staff-ul tehnic caută încă soluții în centrul defensivei, acolo unde a testat două formule, clasicul 6-0 și 5-1. Gorshenina, Bucur și Dăscălete sunt deocamdată soluțiile testate în centrul defensivei, unde va reveni și Minevskaja.

Pe 7 august, tot în Sala Traian se va juca un test cu CSM Slatina.  În perioada 12-13 august, roș-albastrele vor merge la Zalău pentru un turneu. SCM va organiza și ea un turneu în Sala Traian, în perioada 19-20 august. Pe 24 august este programat primul joc oficial, cu SCM Craiova, meci eliminatoriu la Bistrița, contând pentru Cupa României sezonul 2020-2021.

Abonamentele se vând la liber

SCM Rm. Vâlcea a scos la vânzare abonamentele pentru sezonul viitor, valabile la meciurile de pe teren propriu din campionat și Cupa EHF. Până vineri, s-au scos la vânzare tichete pentru persoanele care au dorit să își prelungească abonamente pe vechile locuri.  De luni dimineață, la sala VIP a Sălii Traian (intrarea nr. 1), abonamentele se vor pune la vânzare pentru tot publicul și fiecare doritor își va alege locul din cele rămase disponibile. Programul de vânzare a abonamentelor este  luni-joi (09:00-12:00)  și vineri (09:00-11:00). Intrarea la meciuri se va face în condițiile impuse de Guvern la data disputării jocurilor.

SCM își face grupă de inițiere

SCM Rm. Vâlcea a anunțat că își face din această vară o grupă de inițiere handbal pentru fete, născute în anii 2014 și 2015.  Nu se percep costuri pentru înscriere sau pentru antrenamente, acestea fiind gratuite. Antrenamentele se vor desfășura în Sala Sporturilor Traian, începând cu data de 17 august. Pentru informații suplimentare puteți apela numărul: 0756.140.230 – antrenor Dana Joița.

Trei jucătoare la națională

Vâlcencele Daria Bucur, Daciana Hosu și Elena Dache au fost convocate la lotul național de senioare, care va avea un stagiu de pregătire în perioada 2–6 august, în Capitală. În lotul naționalei este și Cristina Florica, care însă este în recuperare după o tendinită. Selecționerul Adrian Vasile a programat teste și pregătire centralizată. Naționala a mai avut un stagiu de pregătire în urmă cu o lună, când a jucat două amicale în Spania.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *