La Popeşti se află un târg cu tradiţie, care se va moderniza

Târgul de la Popeşti este locul de întâlnire al cetăţenilor din întreaga zonă, al comercianţilor şi producătorilor din comunele vecine. În fiecare zi de joi, de când a luat fiinţă târgul de săptămână, la cântatul cocoşilor micii sfârâie deja pe grătar, iar tejghelele sunt pline cu tot felul de produse.

Primarul Aurora Măgura spune că amenajarea târgul este importantă, fiindcă reprezintă un sprijin acordat celor care vor să îşi valorifice produsele:

„Târgul are o suprafaţă de 2000 de metri şi este cu tradiţie de sute de ani. De când ne ştim, aici se întâlnesc toţi cetăţenii din comună, dar şi din localităţile limitrofe: Oteşani, Cernişoara, Copăceni, Şirineasa, Roeşti sau Lăpuşata, unde îşi vând şi cumpără produsele necesare. Prin urmare avem în plan să alocăm fonduri pentru construirea unei hale destul de mari, unde vor fi montate mese pentru expunerea produselor pe ambele laturi. Este un târg foarte mare, aşa că este nevoie să-l modernizăm. Ne bucurăm fiindcă mai stopăm, pe cât putem, cumpărarea produselor din supermarketuri. Popeştiul are oameni harnici şi noi vrem să-i încurajăm pe cei care cultivă produse”, a precizat primarul localităţii Popeşti, Aurora Măgura.

Din bugetul local, primarul spune că are în plan amenajarea celor nouă staţii de autobuz şi întocmirea studiilor de fezabilitate pentru amenajarea târgului săptămânal.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *