La Mădulari se reface infrastructura calamitată, cu bani pentru situaţii de urgenţă

Primăria Mădulari a primit fondurile pentru refacerea infrastructurii calamitate în urma ploilor abundente din 2021.

Primarul Daniel Dimulescu a declarat că alocarea sumei de 1033 de mii de lei este insuficientă pentru finalizarea lucrărilor, banii atribuiţi pot acoperi numai 30% din necesarul privind finalizarea lucrărilor, la acest capitol. Cu toate acestea, investiţiile vor demara în scurt timp, şi asta fiindcă zonele respective trebuie urgent stabilizate:

„Vor începe lucrările cât se poate de repede. Am primit 1033 de mii de lei pentru refacerea drumului din satul Dimuleşti. Fac această precizare fiindcă ne încadrăm la limită cu aceşti bani. Pentru finalizarea acestor lucrări devizul este de 3000 mii de lei. Nu s-a spus că această suma este doar o parte destul de mică din valoarea necesară, de care noi avem nevoie pentru finalizarea acestor lucrări. Există promisiunea că se vor aloca şi restul fondurilor pentru a finaliza aceste lucrări, dar asta rămâne de văzut”, a precizat primarul localităţii Mădulari, Daniel Dimulescu.

Banii alocaţi localităţii Mădulari din fondul de intervenţie la dispoziţia Guvernului, prevăzut în bugetul de stat, sunt pentru refacerea drumului comunal 63 din satul Dimuleşti, punctul „La Biserică” şi din punctul „La Buduroi.

Drumul între cele două localităţi se va asfalta

Pentru accesarea fondurilor guvernamentale, administraţia locală din Mădulari va fi partener la o Asociaţie de Dezvoltare Intercomunitară cu localitatea Şuşani:

„Pentru asfaltarea drumului comunal care leagă cele două localităţi, Şuşani şi Mădulari, drumul fiind între satele Beica şi Uşurei vom forma o Asociaţie de Dezvoltare Intercomunitară, fiindcă este una dintre cele mai sigure variante în ceea ce priveşte accesarea fondurilor”, a precizat primarul localităţii Mădulari, Daniel Dimulescu.

Investţții la Mădulari prin programul „Anghel Saligny

Programul Anghel Saligny a fost foarte aşteptat de autorităţile din comuna Mădulari. Nu mai puţin de trei proiecte ar putea fi finanţate pentru dezvoltarea localităţii, dacă toate vor fi aprobate. Vorbim despre investiţii în infrastructura rutieră, extinderea sistemului de apă, precum şi branşarea localităţii la gaze naturale:

„Prin noul program de investiţii adoptat de Guvernul României suntem pregătiţi să accesăm fonduri pentru modernizarea drumurilor şi uliţelor din comună, extinderea sistemului de apă, dar este nevoie ca şi proiectul de gaze să intre la finanţare. În afară de aceste proiecte, pentru asfaltarea drumurilor mai avem şi proiectul care a fost prins prin acel FDI iniţiat de PSD şi foarte bun pentru comune, pentru care aşteptăm continuarea finanţării. Ţin să menţionez că, pentru acest proiect ni s-a alocat suma de 1000 de mii de lei, sumă pe care am alocat-o pentru proiectarea şi studiul de fezabilitate al lucrărilor de asfaltare prinse în cadrul proiectului”, a precizat primarul localităţii Mădulari.

Daniel Dimulescu, primarul comunei este optimist şi speră ca, prin acest program, Anghel Saligny, să se realizeze toate investiţiile depuse în vederea finanţării.

În această perioadă, la Mădulari se fac lucrări privind reabilitări pe drumuri şi uliţe săteşti prin pietruire, sau, altfel spus, drumurile sunt pregătite pentru iarnă.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *