Budeştiul se îndreaptă cu responsabilitate către un viitor statut de localitate urbană
Într-o comună ca Budeştiul, unde primar este Ion Vlădulescu trebuie rezolvate o multitudine de probleme care apar în cele opt sate aparţinătoare. Pentru primar nu există lucruri neimportante, toate sunt stringente şi privesc satele unde numărul de locuitori a crescut semnificativ în ultimii ani. Cu toate acestea, în administraţia din comuna Budeşti este mult optimism, primăria este locul unde Ion Vlădulescu a imprimat însemnătatea rezolvării tuturor problemelor. Aici şi proiectele, dar şi dezvoltarea economică a localităţii se fac gospodăreşte, bine aşezate şi-n deplina respectare a priorităţilor. Budeştiul se îndreaptă astfel cu responsabilitate către un viitor statut de localitate urbană. Primarul spune că, la primărie, munca nu se termină niciodată. Lucrările legate de la drumuri, reţeaua de apă sau canalizare, gaz, curent, sănătate, şcoli, sport sau atragerea investitorilor pentru dezvoltarea parcului industrial sunt lucruri care îmbunătăţesc viaţa oamenilor.
Aflată la o aruncătură de băţ de Râmnic, comuna Budeşti este considerată astăzi una dintre cele mai bine gospodărite localităţi din judeţ. Este aşezarea deschisă către susţinerea investiţiilor care au condus la crearea de noi locuri de muncă şi, implicit, la dezvoltarea pe baze durabile a localităţii.
Noi proiecte depuse prin noul program „Anghel Saligny
În ciuda faptului că anul 2021 a fost unul greu, afectat de urmările şi efectele pandemiei, administraţia locală din Budeşti are în continuare planuri pentru viitor şi priveşte fiecare zi cu încredere. Cu optimism, primarul Ion Vlădulescu spune că lucrurile vor reintra în normal, proiectele trebuie continuate, şi finalizarea lor ar trebui să fie realizată cât mai repede. Lucrările legate de modernizarea şcolilor, de construirea din temelii a unei grădiniţe cu program prelungit, de infrastructura rutieră, canalizare sau gaze sunt doar câteva puncte de pe lista şefului administraţiei publice locale.
Prin Programul Naţional de Investiţii „Anghel Saligny”, administraţia locală are două proiecte care vizează asfaltarea străzilor de pe raza unităţii administrativ-teritoriale, precum şi dezvoltarea infrastructurii de canalizare:
„Anul acesta a fost un an complicat, greu, afectat de urmările şi efectele pandemiei. Din păcate nu am avut oportunitatea accesării fondurilor europene fiindcă nu există astfel de programe deschise, iar programele guvernamentale abia s-au deschis. Prin urmare, pe noul program, „Anghel Saligny” am depus documentaţii pentru două investiţii. Este vorba despre modernizarea unor drumuri comunale şi extinderea reţelei de canalizare în satele Linia şi Racoviţa. Sper ca aceste două proiecte să fie finanţate pentru că sunt extrem de importante pentru cetăţenii localităţii”, a punctat primarul comunei Budeşti, Ionel Vlădulescu.
La Budeşti se asfaltează pe străzile pietruite, cu bani din bugetul local
La Budeşti sunt deschise, în această perioadă şantiere în multe zone ale localităţii. Se investeşte în modernizarea infrastructurii rutiere cu bani din bugetul local.
„Din bugetul local vom reuşi. până la finele anului. să finalizăm cele trei investiţii pentru modelizarea celor trei drumuri. Unul dintre ele, şi anume drumul din satul Barza este finalizat. Urmează recepţia lucrărilor şi vor începe lucrările la încă două drumuri: unul în satul Racoviţa şi altul în satul Budeşti. Sunt două drumuri extrem de importante, care necesitau o modernizare aşa cum scrie la carte, şi asta fiindcă în zonele respective sunt gospodării, iar cetăţenii au şi astfel de nevoi. Sigur, în localitate mai sunt şi alte drumuri care necesită modernizare, dar, cu siguranţă, toate drumurile sunt trecute în agenda administraţiei locale în vederea asfaltării, în funcţie de posibilităţile financiare. Cu siguranţă voi reuşi să modernizez fiecare colţ, fiecare uliţă din localitate, chiar dacă acest lucru se va întâmpla mai încet decât mă aşteptam iniţial”, a punctat primarul comunei Budeşti, Ionel Vlădulescu.
Fonduri s-au atras şi spre modernizarea infrastructurii educaţionale
Dacă în alte localităţi încă mai sunt şcoli cu toaleta în fundul curţii, la Budeşti administraţia locală demonstrează că orice este posibil, mai ales atunci când vorbim despre educaţia copiilor şi de mediul în care învaţă.
Aici, două proiecte importante s-au finalizat, astfel încât toţi elevii din Budeşti să beneficieze de cele mai bune condiţii. Este vorba despre construcţia din temelii a clădirii pentru o nouă grădiniţă şi reabilitarea, modernizare şi dotarea şcolii gimnaziale din localitate. Fiindcă procedura privind achiziţia dotărilor este încă în desfăşurare, foarte curând elevii vor fi aşteptaţi în săli de clasă ultramoderne, cu mobilier nou şi tehnică de ultimă generaţie:
„Pentru educaţia copiilor noştri şi a mediul în care învaţă se vor atrage în continuare bani, fiindcă mai sunt lucrări de făcut şi la celelalte şcoli. Dacă la şcoala din centrul localităţii s-au finalizat lucrările de modernizare vor mai trebui făcute câteva investiţii pentru a arăta aşa cum mi-o doresc eu şi cetăţenii. Spun acest lucru fiindcă s-a finalizat procedura de licitaţie pentru achiziţia privind dotările. Mai mult, vom întocmi proiectul tehnic şi vor începe lucrările de modernizare a incintei exterioare a şcolii din centrul localităţii Budeşti. O să fie un spaţiu pentru copii special amenajat, un părculeţ cu spaţii verzi, într-un cuvânt, vom avea inclusiv un exterior al şcolii modern, fiindcă ne dorim o şcoală modernă, şi acest lucru se va întâmpla. Şcoala din centrul localităţii încă nu este funcţională, fiindcă suntem acum în procedura de achiziţionare a mobilierului. Momentul când această şcoală va avea mobilierul şi toate echipamentele IT necesare profesorilor şi elevilor este aproape. Noi am atras inclusiv fonduri europene pentru achiziţionarea tabletelor pentru toţi copiii”, a punctat primarul comunei Budeşti, Ionel Vlădulescu.
Toate şcolile din localitate vor puntea concura cu cele din mediul urban
Şi şcoala din satul Bârseşti se va moderniza din temelii. „Şcoala din satul Bârseşti în acest moment nu arată foarte bine, pentru că a fost o perioadă când nu s-au mai desfăşurat cursuri în acea clădire, dar se pare că mulţi copii s-au reîntors la şcolile de pe raza localităţii Budeşti, şi mă bucură acest lucru. Dacă părinţii au reuşit să menţină copiii înscrişi la şcolile noastre atunci şi noi trebuie să acţionăm în consecinţă, şi să modernizăm această şcoală. Cu siguranţă se va întâmpla acest lucru. Anul acest nu mai este posibil, fiindcă mai este o lună şi se termină anul, dar anul viitor o să promovez nişte proiecte pentru a amenaja împrejmuirile la toate şcolile din localitate, astfel încât părinţii să aibă sentimentul de linişte şi încredere că elevii sunt în siguranţă”, a precizat primarul comunei Budeşti, Ionel Vlădulescu.
În localitatea Budeşti există 4 şcoli şi 6 grădiniţe, iar pentru toate aceste unităţi de învăţământ trebuie să fie asigurate condiţiile optime necesare desfăşurării actului educaţional, începând cu sălile de clasă şi încheind cu dispozitivele electronice necesare învăţământului online.