Deputatul Laurențiu Nicolae Cazan: „” Proiectul ADI-APA intră în linie dreaptă !”

„Cel mai important proiect al județului Vâlcea a fost depus la Ministerul Fondurilor Europene”, este anunţul pe care l-a făcut deputatul Laurențiu Nicolae Cazan.

Este vorba despre o investiţie estimată la valoarea de aproximativ 200 de milioane de euro, depusă în vederea finanţării prin POIM 2014-2020, şi care prevede realizarea a celor 1700 de kilometri de reţea de apă şi apă uzată. Proiectul are un impact direct asupra vieţii a nu mai puţin de 100 mii de locuitori ai judeţului Vâlcea, dar care, de peste 7 ani, bate pasul pe loc. Este un program unde zeci de localităţi din judeţ şi-au depus documentaţia cu speranţa obţinerii mai rapide a unor bani europeni destinaţi alimentării cu apă şi canalizării:

„” Cel mai important proiect al județului Vâlcea, în valoare de peste 200 de milioane de euro a fost depus luni, 15 noiembrie 2021, la Ministerul Fondurilor Europene. Am fost susținătorul acestui program, încă din faza de proiecție, deoarece el este unul civilizator, esențial pentru dezvoltarea localităților și calitatea vieții din județul Vâlcea. Am discutat la Ministerul Fondurilor Europene cu secretarul de stat, Cristian Roman și cu doamna Cecilia Văduva, secretar general adjunct, despre importanța capitală a acestui proiect, depus pentru aprobare, pentru cetățenii din județul pe care îl reprezint, în Parlament.Am primit asigurări că acest proiect se va implementa, în termenii corecți, spre satisfacția locuitorilor din orașele și comunele care vor beneficia de investițiile lui majore. Fie că este vorba de lucrări de extindere rețele de alimentare cu apă, reabilitări conducte sau conducte noi, de captări de apă sau de modernizări stații de tratare, proiectul aduce nivelul de civilizație european în zeci de mii de gospodării ale cetățenilor vâlceni, propune,  un standard nou, aduce apa și canalizarea, care lipseau cu desăvârșire sau erau blocate de investiții incomplete. Aceste lucrări de modernizare ridică standardul de locuire și creează locuri de muncă pentru vâlceni, micșorează diferențele dintre sat și oraș, în timp ce diminuează costurile de exploatare. Vă voi ține la curent cu stadiul acestui proiect și țin să mulțumesc pentru colaborare instituțiilor vâlcene și primarilor din comunele, care au înțeles importanța proiectului și care s-au implicat activ, în realizarea lui, îndeosebi, primăriei Râmnicului, Apavil, Asociației ADI –APA, care sunt actorii cei mai importanți ai acestui atât de necesar proiect de dezvoltare european”,a anuţant Laurențiu Cazan, deputat PNL de Vâlcea.   

Reamintim faptul că ghidul de finanţare a suferit între timp numeroase modificări, în detrimentul câtorva localităţi cu un număr mai mic de locuitori. Până în prezent acest proiect a avut 7 revizuiri, deci el a fost depus de 7 ori, şi tot de atâtea ori a fost respins, cu menţiuni foarte clare că acele localităţi care au fost scoase vor primi finanţare din bani guvernamentali, iar lucrările vor demara simultan cu proiectul european.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *