Subprefectul Victor Stănculescu crede în certificatul verde, spunând că dreptul la viață este cel mai important

Certificatul verde a născut o mulțime de controverse în Europa, dar și la noi în țară. Există două tabere care declară dacă este sau nu, din punct de vedere legal, motivat. La nivel național s-au organizat diverse proteste pe această temă, cum că ar priva dreptul la libertate a multor români. Totuși, față de Italia sau alte țări unde condițiile sunt mult mai aspre, în România certificatul verde este mai mult o iluzie de privare a libertății.

Am vorbit cu Victor Stănculescu pe această temă și ne-a transmis că, într-adevăr, sunt o mulțime de nevoi pe care este obligatoriu să le avem, precum dreptul la educație sau libertate, dar cel mai important este dreptul la viață.

Din punctul meu de vedere, certificatul verde este un instrument care poate duce la stoparea pandemiei, având în vedere realitatea pe care o trăim și faptul că lângă noi mor oameni. Este, așadar, vorba mai mult despre moralitate și despre respect față de semeni și de dreptul fiecăruia la viață. Da, cu toții avem dreptul la viață privată, dreptul la muncă, dreptul la educație, dreptul de a ne vedea cu familia sau prietenii, dar niciunul dintre aceste drepturi nu e mai presus de dreptul la viață și nicăieri nu se spune că avem dreptul de a le periclita viața și sănătatea celor din jur. Sunt, deci, pentru obligativitatea certificatului verde, indiferent dacă acesta atestă vaccinare sau testarea, mai ales în domeniile de activitate unde se interacționează mult cu oamenii. ” ne-a declarat subprefectul Victor Stănculescu.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *