Un regulament amplu în Râmnicu Vâlcea ar rezolva cazurile în care animalele de companie sunt nedreptățite

Asociația de Protecție a Animalelor „A Doua Șansă” Râmnicu Vâlcea propune un regulament complex privind accesul persoanelor însoţite de animale de companie în spaţiile publice. Acest regulament amplu are mai multe scopuri, încercând să definitiveze mult mai bine ce înseamnă în prezent un „animal aflat într-o situație de pericol” sau alte termene care nu sunt suficient de bine înfiripate în lege în acest moment.

Pe lângă aceste definiții, se vor adăuga drepturile și obligațiile deținătorilor de animale, explicând concret ce este protejat de lege. Circulația liberă este definită, conform regulamentului: „Circulația liberă a animalelor de companie deținute, în spaţiile de folosință comună este permisă numai cu acordul tuturor locatarilor. Accesul cu scopul de tranzit a acestor spaţii, nu este limitat.”.

Regulamentul ar aduce obiectivitate situațiilor complicate în care animalele sunt implicate. De asemenea, stăpânii care nu respectă legea în conformitate cu drepturile animalelor vor avea de pierdut în urma acestei decizii.

Cum va fi aprobat proiectul?

În momentul de față nu există certitudine cum că acest proiect va fi aprobat sau nu deoarece va fi necesar să treacă prin o hotărâre de Consiliu Local al municipiului Râmnicu Vâlcea. Până acum, doar consilierii din PNL au declarat că sunt de acord cu acest regulament, în urma unei ședințe cu membrii asociației.

Referat de aprobare a proiectului, realizat de consilierii PNL.

„Vom supune spre dezbatere publică regulamentul propus de Asociația „A Doua Șansă” și mă voi implica personal ca această dezbatere să fie organizată așa cum trebuie de către primărie! În discuțiile de luni, din ședința de Consiliu Local, mulți consilieri de la celelalte partide s-au declarat iubitori de câini. Dacă este așa, o vom vedea la votul pentru adoptarea acestui regulament. Somez administrația publică locală să respecte procedurile legale și să nu blocheze, așa cum a mai făcut-o și în trecut, supunerea acestui HCL în Consiliu Local! Ca semnatari ai PACTului pentru animale, dar și ca iubitori și deținători de animale, vom sprijini și promova toate demersurile organizațiilor care au că scop ajutorarea și protejarea acestor suflete nevinovate!” a declarat viceprimarul PNL, Virgil Pîrvulescu.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *