Lucian PAVELESCU (PNL): „Sunt convins că oportuniştii, oricare ar fi aceştia se vor exclude, mai devreme sau mai târziu, din Consiliul Local”

Lupta din Consiliul Local al municipiului dintre PNL Rm. Vâlcea şi primarul Mircia Gutău se intensifică pe zi ce trece, şedinţă după şedinţă. Cetăţenii care locuiesc în municipiu caută printre scandalurile care se petrec mereu în timpul şedinţelor de Consiliu Local un sens al votului lor. Caută un pic de rezonanţă, înţelegere, dar şi motivaţie pentru interesul benefic al oraşului, 

Am discutat cu unul dintre consilierii PNL câteva aspecte referitoare la actuala situaţie din Consiliul Local, încercând să înţelegem ce se va întâmpla în următoarele luni, având în vedere că Mircia Gutău domină în acest moment teritoriul prin voturile care îi conferă majoritatea. Liberalul Lucian Pavelescu ne-a explicat dacă ar fi posibilă o alianţă cu anumiţi consilieri din partea Partidului Social Democrat pentru a destrăma actuala alianţă locală formată din PER/USR/PSD. 

Impact REAL: De ce aţi ales Partidul Naţional Liberal? 

Lucian PAVELESCU: Am ales PNL din mai multe considerente, primul şi cel mai important a fost cel care ţine de istoria şi longevitatea acestuia. M-a preocupat încă din facultate istoria PNL, m-am documentat temeinic şi am rămas plăcut impresionat de determinarea cu care înaintaşii noştri au înţeles că trebuie să se sacrifice pentru ţară, în diferitele momente dificile ale istoriei. PNL a fost întotdeauna parte a istoriei, prin liderii pe care i-a avut. De asemenea, am ales acest partid ca urmare a preocupării conducerii faţă de mediul de afaceri şi faţă de economie, în general. Vin din mediul privat şi cred că, fără un mediu de afaceri bine definit, fără o economie sănătoasă şi fără investiţii durabile nu poţi să clădeşti o ţară cu adevărat puternică, în care cetăţenii să aibă o viaţă fără grija zilei de mâine. Un alt aspect important care a determinat intrarea mea în politică, în rândurile membrilor PNL, a fost faptul că am găsit la momentul respectiv un grup de tineri pregătiţi, profesionişti în domeniile lor de activitate şi dornici să facă schimbări, să evolueze şi să aducă un suflu nou în viaţa politică. 

Impact REAL: Cum vi se pare atmosfera din Consiliul Local, în această perioadă? Există dezbateri constructive şi benefice pentru oraş sau se realizează doar interese politice? 

Lucian PAVELESCU: În ceea ce ne priveşte pe noi, grupul consilierilor PNL, aflaţi în acest moment în opoziţie, discuţiile care au ca obiect documentaţia aferentă proiectelor de hotărâri supuse analizării sunt întotdeauna constructive. Analizăm până la cel mai mic detaliu fiecare aspect si cred că asta deranjează teribil actuala majoritate. Cred că orice element, indiferent de amploare, care este trecut cu vederea, poate aduce prejudicii comunităţii în care trăim. De aceea vreau sa subliniez faptul că am fost trimişi în Consiliul Local de locuitorii acestui oraş şi suntem dispuşi să facem orice pentru ca interesele acestora să fie bine reprezentate. Mai adaug faptul că, până la această vârstă nu am fost acţionat în instanţă niciodată, a trebuit să ajung în Consiliul Local şi să apăr un PUG care are caracter de lege şi astfel să fiu atras în primele mele procese. Vreau să asigur cetăţenii care m-au votat că nu îmi este teamă de nimeni şi nimic şi că voi vota de fiecare dată în litera legii pentru a apăra interesele acestora. 

Impact REAL: Cum aţi lucrat alături de consilierii din USR, în perioada Alianţei pentru Râmnic? 

Lucian PAVELESCU: Personal nu sunt o persoană conflictuală, am încercat să fiu echilibrat în relaţia cu toţi colegii mei din Consiliul Local, însă nu pot să nu observ dubla măsură, modul obiectiv cu care cântăreau proiectele în alianţa cu PNL şi lipsa totală de transparenţă pe care o afişează de când se află în alianţă cu PSD-PER. Probabil cunoaşteţi bâlbele din ultima şedinţă, când sursa de finanţare pentru un proiect de schimbare/modernizare a iluminatului public a suferit modificări direct în şedinţa de consiliu. 

Impact REAL: Pregătiţi o redobândire a majorităţii alături de alţi consilieri? 

Lucian PAVELESCU: Avem o coaliţie cu PSD la nivel naţional, o coaliţie care încă nu s-a materializat şi la Râmnicu Vâlcea. Nu sunt eu în măsură să afirm că va exista la un moment dat o alianţă cu PSD, însă este important ca majoritatea formată la nivelul Consiliului Local să delibereze întotdeauna în litera legii şi să apere interesele de fond ale cetăţenilor. Sunt convins că oportuniştii, oricare ar fi aceştia se vor exclude, mai devreme sau mai târziu. 

Impact REAL: Aţi prefera, pentru majoritate, o alianţă cu câţiva membri din PSD sau PER? 

Lucian PAVELESCU: O alianţă cu PSD, având în vedere contextul naţional, poate fi viabilă în accepţiunea mea. Sunt convins că avem colegi în PSD care rezonează cu modul nostru transparent de expunere a punctului de vedere. Exclud o alianţă cu PER, fie ea si conjuncturală. 

Impact REAL: La ce proiecte lucrează consilierii PNL în acest moment? 

Lucian PAVELESCU: Sunt câteva proiecte pe care le avem în discuţie, din păcate nu reuşim să aducem în dezbatere nici unul, asta pentru că ne lovim de indiferenţa primarului, care nu acceptă şi nu a acceptat nici în trecut ca grupul consilierilor PNL să convoace şedinţe de consiliu, deşi Codul Administrativ oferă posibilitatea ca o treime din totalitatea membrilor CL să depună proiecte şi să convoace şedinţă extraordinară. Noi ne dorim ca proiectele noastre să ajungă pe ordinea de zi, sunt cât se poate de convins că un proiect bun va fi votat de toţi consilierii locali, aşa cum se întâmplă şi acum. Consilierii PNL au votat si vor vota în continuare proiectele benefice pentru oraş, care nu conţin informaţii trunchiate sau nu reprezintă o risipă a banului public. Personal am depus la registratură două iniţiative, pentru care nu am primit răspuns nici acum, la mai bine de 6 luni distanţă. De asemenea s-a lucrat în ultimele luni la un nou regulament de parcare, pe care nu reuşim să-l punem în dezbatere publică din acelaşi considerent, lipsa de maturitate de care dă dovadă domnul Gutău. Dar, sunt convins că invitaţiile publice la dialog pe care le face publice şi pe care nu le mai respectă ulterior se vor materializa într-un viitor cât se poate de apropiat. 

Impact REAL: Care este relaţia dumneavoastră cu ceilalţi consilieri PNL?  

Lucian PAVELESCU: Am o relaţie deschisă cu toţi consilierii PNL, este un grup unit, în ciuda tuturor aparenţelor. Nu am avut tensiuni cu nici unul dintre ei şi am răspuns mereu pozitiv la iniţiativele acestora. Mă bucură faptul că discuţiile din grup sunt canalizate doar pe proiectele de hotărâri, fiecare vine cu argumente şi, ulterior, decizia se ia democratic, prin vot.

Impact REAL: Este Virgil Pîrvulescu un lider potrivit? 

Lucian PAVELESCU: Virgil Pîrvulescu este liderul de care organizaţia municipală avea nevoie. Are capacitatea şi atributele unui lider adevărat, pe care îl urmezi cu loialitate în orice bătălie politică. Este deschis, transparent şi apreciez la el faptul că are capacitatea de a se sacrifica pentru grup. Am ales să fiu parte a acestei echipe şi nu admit nici un derapaj din partea mea, care să pună în dificultate direcţia pe care cu toţii am luat-o. 

Impact REAL: Ce concluzie aveţi, din punct de vedere administrativ, după mai bine de un an în Consiliul Local al oraşului Râmnicu Vâlcea? 

Lucian PAVELESCU: A fost un an dificil, având în vedere şi contextul pandemic. Sunt la primul mandat, am învăţat multe şi sunt convins că mă voi regăsi în continuare în diverse situaţii care mă vor maturiza politic. Am intrat în politică din dorinţa de a realiza ceva pentru semenii noştri, de a aduce plus valoare din ceea ce am învăţat în mediul privat, atât ca angajat cât şi ca antreprenor. Prin urmare, sper ca la finalul acestui mandat să devenim profesionişti, mai puternici şi să nu repetam greşelile pe care actuala majoritate le face. 

În final, aş vrea să urez sănătate tuturor vâlcenilor! Sunt optimist că, în viitorul foarte apropiat, toată situaţia legată de Covid-19 va fi dată uitării, iar preocupările tuturor vor fi axate pe crearea cadrului necesar pentru ca viitoarele generaţii să aducă acestei ţari plusul de valoare de care avem atât de multă nevoie. 

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *