După mult timp de la intrarea în funcție, viceprimarul Andrei Gheorghiu prezintă primul proiect european posibil pentru Râmnicu Vâlcea

Viceprimarul USR, Andrei Gheorghiu, tocmai a anunțat că Râmnicu Vâlcea dorește să facă parte din Misiunea ”100 orașe inteligente și neutre din punct de vedere climatic”. Comisia Europeană dorește să ajute prin această inițiativă un număr de 100 de orașe din Uniunea Europeană să devină inteligente și neutre din punct de vedere climatic până în anul 2030. Ulterior, acestea se pot transforma în centre de inovare și experimentare care pot sprijini și alte orașe europene în tranziția de neutralitate climatică.

Râmnicu Vâlcea ar fi deja semnatar al Formularului de Adeziune 2030 al Pactului Primarilor, prin care s-a angajat să reducă emisiile de CO2 și eventual a altor gaze cu efect de seră cu 40%, până în anul 2030.

Consider că prin acest demers reconfigurăm prioritățile investiționale la nivel local, punând în centrul atenției cetățenii. Locuitorii Râmnicului vor putea beneficia de un oraș mai puțin poluat, cu o administrație locală capabilă să ofere servicii publice ”inteligente” care să deservească toți cetățenii, în timp util și eficient. În eventualitatea în care va fi selectat să facă parte din misiune, municipiul Râmnicu Vâlcea va primi deopotrivă asistență tehnică precum și financiară pentru implementarea acestor soluții la nivel local. Ca reprezentant al administrației locale sunt hotărât să răspund acestei provocări, să transform intenția în fapte și acțiuni în care va fi implicată întreaga comunitate ” a declarat viceprimarul Andrei Gheorghiu.

Abia după un an și câteva luni, Andrei Gheorghiu începe acest demers în zona de fonduri europene, fiind responsabil pe această ramură în administrația orașului. Având în vedere că până acum, cu administrația condusă de Mircia Gutău, orașul nu s-a apropiat aproape deloc de fonduri europene pentru proiecte ”inteligente”, sunt slabe șanse ca acesta să reușească deoarece viceprimarul userist este unul dintre subordonații primarului.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *