SCM pierde cu Viborg și dă în sferturi de Ikast

Vâlcea pierde categoric ”finala” Grupei D,  la Viborg, scor 20-31 și va da în sferturi de o altă echipă daneză, Herning Ikast.

Dacă cu 3 zile în urmă, la Rm. Vâlcea, SCM și Viborg au oferit un meci extrem de echilibrat (scor 30-30), returul disputat azi în Danemarca a fost unul la discreția gazdelor.

SCM Rm. Vâlcea nu a marcat în primele șase minute ale meciului și s-a văzut condusă cu 4-0, iar Bent Dahl a cerut time-out. SCM a dat semne de reviriment și diferența s-a redus la 6-5 în minutul 17, când a fost rândul lui Jakob Vestergaard să pună pe masa oficială cartonașul de time-out. Nimic nu a mai funcționat însă în jocul Vâlcii pe final de repriză și danezele au refăcut rapid diferența la 10-6 în minutul 22, apoi s-au desprins la 15-8 la pauză.

Jocul oltencelor a abundat în erori și în partea secundă, iar diferența a continuat să crească. S-a făcut 20-9 în minutul 35, apoi gazdele au condus constant la 9-10 goluri, cu interul stânga  Jörgensen (8 goluri) și portarul Kristensen (42,8 % mingi apărate) în mare formă. Intrată în partea secundă, Hosu a avut și ea un procentaj bun al mingilor apărate, de 41,1%.  Viborg s-a impus clar, scor 31-20 și câștigă grupa D, iar în sferturi poate întâlni pe Măgura Cisnădie, dacă echipa sibiană reușește calificarea.

Antrenorul vâlcencelor, Bent Dahl spune că jucătoarele nu au reușit să pună în aplicare planul pentru acest meci.  ”Am fost complet în afara meciului. Nu avem nicio scuză pentru acest rezultat, s-a acumulat oboseală. Viborg a jucat foarte bine și a câștigat meritat. Nu a fost o surpriză pentru mine, înainte de meci am discutat, dar nu am reușit să punem în aplicare nimic. Știam că Viborg joacă cu viteză mare, iar replierea noastră a fost o catastrofă”

Coordonatorul de joc Kiki Liscevic spune că SCM a jucat mult sub posibilități. ”Am fost total depășiți și cred că nu am dat nici 5% din ce putem, venim după foarte multe meciuri obositoare. Am fost obosite, dar nu există scuze! Viborg a jucat din primul minut, iar noi nu am fost suficient de bune să fim la nivelul adversarei”.

SCM termină Grupa D pe locul 2, indiferent de rezultatul jocului din ultima etapă, duminică, în Ungaria, cu NKSE Vaci. Echipa lui Bent Dahl are două puncte mai puțin decât liderul Viborg, dar și dezavantajul meciurilor directe, astfel că nu le mai poate depăși pe daneze. Astfel, în sferturile de finală, Vâlcea va da peste o altă echipă daneză, câștigătoarea Grupei C, Herning Ikast Handbold.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *