Primarul localităţii Stoileşti, Florin Ionescu: „Anul acesta structurăm bugetul, astfel încât să acoperim toate cerinţele”

Cu cincisprezece sate în administrare, fiind una dintre cele mai extinse localităţi rurale ca suprafaţă din judeţul Vâlcea, comuna Stoileşti s-a dezvoltat în ultimii ani, la nivel de infrastructură. Primarul Florin Ionescu şi-a stabilit obiectivele şi toate investiţiile care s-au făcut în funcţie de importanţa pentru comunitate, începând de la drumuri asfaltate, poduri şi podeţe refăcute, dispensare medicale noi, şcoli şi cămine culturale reabilitate, reţea de apă, plus alte obiective. Strategia primarului Florin Ionescu pentru continuarea modernizării localităţii constă în obţinerea fondurilor guvernamentale şi europene sau cu fonduri alocate din bugetul local, care să permită acest lucru. Anul acesta, la fel ca în anii precedenţi, bugetul local va ţine un echilibru între tot ce înseamnă proiecte şi programe de care comunitatea locală să beneficieze, dar şi lucrări de infrastructură.

„Ca de fiecare dată, şi anul acesta am căutat să structurăm bugetul de aşa manieră încât să acoperim toate cerinţele. În primul rând ne-am propus să realizăm anumite lucrări prin asfaltare şi am pregătit foarte multe proiecte care necesită proiectare. Prin urmare, bugetul acesta are mulţi bani alocaţi pentru documentaţia multor proiecte la care lucrăm şi pentru care cheltuim bani. Noi ne dorim să aibă şi finalitate, să găsească corespondent în ghidurile de finanţare”, a precizat primarul.

Noi proiecte

Primarul localităţii Stoileşti, Florin Ionescu, a pregătit noi proiecte pentru eficienţa energetică a căminelor culturale şi pentru două aşteptă cu nerăbdare deschiderea programelor de finanţare prin PNRR: „Noi aşteptăm deschiderea şi concretizarea programelor europene. La prima vedere, prin acest PNRR nu avem foarte multe date, nu sunt prezentate foarte bine. Fonduri prin acest PNRR vor fi pentru sistemul de apă şi canalizare pentru zonele cu aglomerări mai mari de 2000 de persoane care se vor aloca comunităţilor care se vor plia. Până în prezent programele nu sunt foarte clare, noi intenţionăm să ne îndreptăm spre un sistem de canalizare cu fose septice, din cauza reliefului, dar trebuie bine calculat, deoarece ulterior intervin alte cheltuieli suplimentare”, a precizat primarul localităţii.

Administraţia locală, în aşteptarea proiectul regional de apă

În localitate există sistem de apă în aproape toate satele. Primarul spune că mai sunt câteva sectoare unde trebuie făcute extinderi dar, în acest sens, administraţia locală aşteptă să se facă demersurile mult aşteptate cu privire la proiectul regional de apă. Localitatea Stoileşti este una dintre comunele care face parte din master-planul judeţului: „Din informaţiile pe care le avem, la finele lunii martie se va semna contractul. Noi suntem prinşi cu partea tehnică a sistemului de apă şi montarea puţurilor de mare adâncime. Localitatea a fost exclusă cu proiectul de canalizare din acest master plan”, a precizat primarul localităţii Stoileşti, Florin Ionescu.

Asfaltări cu bani guvernamentali

Pentru accesarea fondurilor prin noul program „Anghel Saligny” administraţia locală a depus două proiecte privind asfaltarea drumurilor comunale în lungime de 23 de kilometri, în cadrul cărora vor fi asfaltate 12 drumuri, aflate în majoritatea satelor localităţii. Sunt cele mai importante drumuri, pentru care primarul speră ca actualul guvern să acorde prioritate pentru aceste investiţii.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *