Vâlcea pierde cu CSM București și iese din lupta pentru titlu!

SCM Rm. Vâlcea a pierdut net disputa de sâmbătă, din Capitală, cu CSM București, scor 19-32 și a ieșit din lupta pentru titlu.

În tur, la Rm. Vâlcea, SCM câștigase cu 31-30, însă acum, campioana CSM București și-a luat revanșa, obținând o victorie categorică.

CSM București și-a făcut meciul ușor încă din primele minute, când a reușit să se desprindă la 5 goluri după primele 8 minute de joc (scor 6-1). SCM Rm. Vâlcea a mai echilibrat jocul spre finalul primei reprize, când a revenit la 8-10 (min. 22) și a intrat la cabine cu un handicap de 3 goluri (scor 10-13).

În partea secundă, CSM București a fost practic de neoprit, iar Vâlcea s-a prăbușit complet. SCM nu a mai reușit nimic în atac, dar nici în defensivă, astfel că diferența de scor a crescut treptat, trecând de 10 goluri în ultima parte. Scorul din partea secundă a fost categoric, 19-9! Astfel, la final CSM București s-a impus cât se poate de clar, cu 32-19 și rămâne în cursa pentru titlu, alături de Rapid!

”Am renunțat mult prea devreme, dar trebuie să ne revenim după acest duș rece, asta fac adevărații campioni. Este un sezon foarte echilibrat, noi încă sperăm la primul loc” a spus extrema stânga Corina Lupei.

În urma acestui rezultat, șansele echipei SCM de a mai conta în lupta pentru titlu s-au cam spulberat. Lupta pentru supremație în actuala stagiune se va da în continuare între Rapid și CSM. Gruparea giuleșteană are avans de un punct, cu 9 meciuri rămase de disputat pentru fiecare tabără, iar titlul s-ar putea decide chiar în ultima etapă, când Rapid vine la Rm. Vâlcea.

Echipa pregătită de Bent Dahl se va bate cu Buzău și Cisnădie pentru medalia de bronz. Vâlcea și Buzău sunt la egalitate de puncte, dar oltencele au un meci mai puțin disputat, restanța cu CSM Deva.

CSM București – SCM Râmnicu Vâlcea  32-19 (13-10)

CSM:  Neagu 8, Broch 6, Martin 5, Omoregie 5, Arntzen 4, Dindiligan 2, Aune 1, Dembele 1.

Vâlcea:  Glibko 4, Elghaoui 3, Gonzalez 3, Lupei 3, Nikolic 2, Klikovac 2, Gorshenina 1, Bucur 1.

Bent Dahl, dezamăgit de repriza secundă

Norvegianul de pe banca SCM-ului, Bent Dahl spune că este foarte dezamăgit de repriza secundă a jocului cu CSM.  ”Am început meciul foarte pasiv, nu știu de ce, și am tratat un pic prea „moale”, poate, fiecare situație. Și nu trebuie să joci „moale” în fața CSM-ului, pentru că te vor zdrobi ! Așa că, ele au fost mult mai bune decât noi, din toate punctele de vedere! Am reușit să ne revenim un pic în prima jumătate a meciului, sunt însă foarte dezamăgit de a doua repriză, în primul rând de modul în care am început partea a doua. Asta este!”

Bent Dahl spune că lupta pentru titlu nu este încheiată. ” Noi luptăm pentru fiecare meci! Iar dacă vom găsi o posibilitate, desigur că vom lupta! Pentru mine, întotdeauna este vorba despre luptă și despre victorie! Și astăzi am încercat! Dar dacă vrem să câștigăm, trebuie să jucăm mai bine decât atât” a mai adăugat nordicul.

Kovacevic vine la Vâlcea

Imediat după eșecul drastic din Capitală, SCM Rm. Vâlcea a anunțat un transfer important pentru sezonul viitor, interul stânga Jovana Kovacevic, care va veni de la Gloria Bistrița.

Jovana Kovacevic a participat cu Serbia anul trecut la Mondialul din Spania. A reușit 10 goluri în cele 6 partide disputate, Serbia terminând pe locul 12. Kovacevic este o jucătoare completă, care face atât faza de atac, cât și pe cea de apărare.

Sârboaica este golgeterul Bistriței în actuala ediție, cu 67 de reușite. În cariera sa a mai jucat la Buducnost Podgorica (Muntenegru), Bekescsaba, Erd (Ungaria) și Minaur Baia Mare. Jovana Kovacevic este al patrulea transfer perfectat de Vâlcea pentru sezonul viitor după extrema dreapta Asuka Fujita (de la Minaur Baia Mare), centrul Daniela de Jong și extrema stânga Elin Hansson (ambele de la Skuru IK, Suedia). Până în momentul de față, plecările certe de la echipă sunt cele ale Elenei Dache (la Măgura Cisnădie), Roberta Stamin (SCM Craiova) și a Zeljkăi Nikolic (la Gloria Bistrița).

Miercuri, cu Cisnădie

SCM Rm. Vâlcea va juca primul meci pe teren propriu după eliminarea restricțiilor sanitare miercuri, 16 martie, de la ora 18.00, cu Măgura Cisnădie. Partida contând pentru etapa a 18-a a Ligii Florilor este una importantă în lupta pentru calificarea în viitoarea ediție a Ligii Europei. Cisnădie este pe locul 5 în clasament, la doar un punct de Vâlcea, care mai are însă restanța cu Deva.  Din echipa vâlceană va lipsi Cristina Florica, operată recent la ligamente și rămâne de văzut dacă va reveni ucraineanca Levchenko, aflată în recuperare după o operație la mână.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *