SC Minet SA şi-a menţinut în anul 2020 afacerile şi numărul de salariaţi, pe fondul majorării profitului, la suma de 3,5 milioane lei

În conformitate cu situaţiile financiare depuse la Ministerul Finanţelor, reiese că SC Minet SA Râmnicu Vâlcea (fosta Întreprindere de Neţesute) a realizat în anul 2020 o cifră de afaceri de 54,5 milioane de lei, venituri totale de 57 milioane de lei, un profit brut de circa 3,5 milioane de lei, iar datoriile totale au atins la data de 31 decembrie 2020 suma de 48,5 milioane de lei.

La finele anului 2020, SC Minet SA avea un capital social de 1,1 milioane de lei, un număr mediu de salariaţi de 102 persoane, în timp ce tipul de activitate era „Fabricarea de textile neţesute şi articole din acestea, cu excepţia confecţiilor de îmbrăcăminte”.

Spre comparaţie, SC Minet SA a realizat în anul 2019 afaceri de 54,5 milioane de lei, venituri totale de 60 milioane de lei, un profit brut de circa 2,73 milioane de lei, cu un număr de salariaţi de 102 persoane. Anul trecut, SC Minet SA, cel mai mare producător de textile neţesute din România, a lansat cea mai modernă linie de producţie din Europa de Sud-Est pentru fabricarea materialelor textile neţesute folosite în construcţii şi în industria auto.

Linia de producţie are o capacitate de 25 milioane de mp/an şi a necesitat angajarea şi pregătirea profesională a 25 de noi specialişti pentru operarea acesteia. Bazată pe o tehnologie inovatoare, care presupune interţeserea fibrelor discontinue, montajul liniei de producţie a fost realizat în numai cinci luni de o echipă de 20 de ingineri şi tehnicieni SC Minet SA, care a integrat echipamente de top din Franţa, Belgia şi Italia.

„Prin această investiţie, ne continuăm misiunea de a aduce în România cele mai noi soluţii tehnologice existente la nivel global pentru susţinerea dezvoltării a două dintre cele mai importante industrii pentru sectorul economic – construcţii şi industria auto.

Astfel, continuăm să ridicam standardul în industria textilelor tehnice şi să impulsionăm două sectoare economice foarte importante pentru România”, a declarat Romulus Bulacu, unul din acţionarii companiei vâlcene.

Grupul din care face partea compania are un plan de investiţii de 17 milioane de euro pentru a creşte producţia şi a moderniza tehnologiile de fabricaţie în scopul adaptării la noile cerinţe ale clienţilor din ţară, dar şi la nivel global.

SC Minet SA are peste 1.000 de clienţi, mulţi dintre ei din afara ţării, volumul exporturilor în anul 2020 fiind aproape jumătate din cifra de afaceri. Fondată în 1981, SC Minet SA este cel mai mare producător de textile neţesute din România şi este parte a grupului de firme cu acelaşi nume.

Cu o experienţă de peste 40 de ani în producţia de textile tehnice, compania are capital 100% românesc şi investeşte în mod constant în tehnologie de ultimă generaţie, ceea ce a condus la schimbări tehnologice radicale ce au sincronizat calitatea şi capacitatea de producţie cu cele mai înalte cerinţe europene. În ultimii trei ani, investiţiile grupului Minet s-au ridicat la peste 10 milioane de euro, cea mai nouă fabrică a grupului fiind inaugurată în 2018, cu o suprafaţă totală de 30.000 mp.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *