Investiţii pentru optimizarea debitului de apă în sistemul public, la Popeşti
Pentru a asigura funcţionarea optimă a sistemului de apă, la Popeşti s-a dat în folosinţă un nou bazin de apă. Valoarea investiţiei este de 200 de mii de lei, bani care au fost alocaţi din bugetul local. Noul bazin de apă are o capacitate de 200 de metri cubi şi va asigura debitul întregii reţele de apă.
Anul trecut, pentru că debitul de apă din sistem a scăzut din cauza secetei, administraţia locală a denisipat un puţ, completând astfel într-un anumit procent debitul necesar de apă:
„Noi mai avem un bazin care are o capacitate de 300 de tone şi, împreună cu cel care s-a montat acum şi cu puţul denisipat anul trecut, cred că vom putea face faţă celei mai severe secete. Noul bazin va asigura optimizarea consumului de apă. Nu am avut banii necesari pentru achiziţionarea acestui nou bazin, dar am fost sprijiniţi de preşedintele Consiliului Judeţean, Constantin Rădulescu, în care ne-am pus speranţa de fiecare dată. Situaţia în localitate atunci când nu este apă nu este tocmai una plăcută, fiindcă au fost zile când nu am avut apă şi am fost nevoiţi să oprim sistemul, iar tot volumul de 300 de tone s-a epuizat în patru ore. Oamenii au nevoie de apă pentru uzul gospodăresc, au animale, consumul de apă în mediul rural este mult mai mare decât la oraş. Problema este că sistemul de apă este făcut în anul 2004 pentru pompe stradale şi nu pentru abonaţi, asta explică şi debitul mic al reţelei. Astăzi acest sistem are peste 1000 de abonaţi pe o lungime de 20 de kilometri. Sistemul este vechi, se fac periodic extinderi. În acest sens am în plan identificarea fondurilor pentru un amplu proiect de reabilitare a întregului sistem”, a precizat primarul localităţii Popeşti.
Noi proiecte
Prin noul program de investiţii Anghel Saligny primarul Aurora Măgura a depus un proiect pentru modernizarea drumurilor comunale pe o lungime de 6 kilometri: „Pe lângă acest proiect de asfaltare, unde avem reţea de apă şi canalizare ne-am fi dorit să depunem şi proiectul de extindere a reţelei de canalizare pentru satul Urşi, dar am considerat prioritare drumurile. Mai avem un proiect de asfaltare pentru încă 6 kilometri pe care îl avem pregătit şi, dacă va mai apărea vreun program de finanţare, îl vom depune. Cu acest proiect s-ar închide tot ceea ce înseamnă infrastructură în localitate”, a precizat primarul localităţii Popeşti.