Tehnologie modernă în unităţile de învăţământ din Mihăeşti

Cu bani europeni accesaţi, şcolile din localitatea Mihăeşti au fost dotate cu table interactive, cu manuale virtuale şi cu sistem de proiecţie ultramodern, unde orele pot fi transmise în direct pe internet, pentru ca elevii care stau acasă din diverse motive să poată asista la ele.

Astfel, fiecare sală de curs are o tablă inteligentă, fiecare profesor dispune de laptop, iar elevii de câte o tabletă după ce directorul şcolii, Cristina Pleşa, împreună cu administraţia locală au reuşit să atragă bani europeni. La Mihăeşti, baza materială a unităţilor de învăţământ poate concura cu cea din unele aşezări urbane. 

Acest fenomen arată că membrii administraţiilor publice locale şi ai unităţilor de învăţământ sunt preocupaţi de a asigura tot ceea ce este necesar copiilor, dar şi cadrelor didactice. 

„Faptul că fiecare elev are sau va primi câte o tabletă, iar profesorii câte un laptop arată că există dorinţă din partea directorului Cristina Pleşa, iar noi avem tot interesul să sprijinim astfel de proiecte, fiindcă reduc decalajul dintre şcolile din mediul rural şi urban. Vreau să îi mulţumesc directorului şcolii, Cristina Pleşa, fiindcă s-a ocupat de acest proiect. Cu toţii ştim că în perioada aceea nu a dormit nopţile pentru a face documentaţia acestui proiect şi a reuşit. Doamna director şi-a făcut treaba şi îi mulţumesc pentru tot, inclusiv pentru colaborarea foarte bună pe care o avem între instituţii. Întreg pachetul IT are o valoare foarte mare şi este un lucru binevenit pentru copii. Chiar dacă starea de alertă s-a încheiat orele pot fi transmise în direct pe internet, pentru ca elevii care stau acasă din diverse motive să poată asista la ele. În localitate învaţă peste 1000 de copii, iar pachetul conţine tablete, table inteligente, laptopuri, aparatură de dezinfecţie şi tot pachetul de deratizare”, a declarat primarul comunei Mihăeşti, Constantin Bărzăgeanu.

Primăria sprijină şcolile din localitate în foarte multe direcţii, în primul rând atunci când este nevoie de suplimentarea cheltuielilor, dar şi pentru funcţionarea obişnuită. Tot primăria este aceea care se implică şi pe plan social. Sprijină şcolile şi vine în sprijinul copiilor. De sărbători fiecare elev, indiferent de vârstă sau de statut social primeşte de fiecare dată daruri de la Moş Crăciun. În localitate copiii vor beneficia de o bază sportivă nouă. Primarul spune că există un proiect şi pentru construirea unei grădiniţe, a unui parc de joacă, dar şi a unui bazin de înot pentru micuţi, iar la şcoala din satul Govora, unde activitatea este suspendată, primarul are în plan redeschiderea acestei locaţii, pentru că numărul copiilor este în creştere. Bugetul local al Primăriei Mihăeşti în 2022 este estimat la valoarea de 12,68 milioane de lei. Cu toate acestea, administraţia locală va atrage fonduri europene şi guvernamentale pentru dezvoltarea comunei.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *